Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Katarina Hultling och Gunilla Röör samtalar med lyssnare och gäster runt ett tema - relationer, livet...
Ett avsnitt från Hultling och Röör i P4
Skogen
Lör 25 aug 2012 kl 22:05
I detta avsnitt talar Gunilla med sina gäster om skogen och vår relation till den. Medverkar gör svampexperten Klas Jaegerfeldt, Anna Lilljequist som miste sin skog i stormen Gudrun, Yusra Moshtat som... fann tröst i skogen och som hjälper andra invandrare att hitta ut i naturen samt författaren Theodor Kallifatides.

”Jag minns min allra första skog. Den var alldeles enorm. Helt utan slut. Här kunde jag vandra upp och ner och ner och upp längs blåbärsris, tallkottar och stolta svampar. Granar sänkte sina grenar över mig och jag satt i skydd, händelsevis placerad på en fjällskivling. Mina fötter så små, mina ben så korta att dom inte nådde ner till marken. Hit nådde inga rop, inga måsten, inget du skall du skall. Bara frid, frid, frid och åter frid.

Men skogen som tycktes mig så stor, så stor, den var egentligen ingenting annat än en mycket liten, liten skog. Min allra första skog var egentligen bara en stig bakom sommarstugan på väg till dass.”- Gunilla Röör

Den här veckan handlar programmet om SKOGEN. Om allt som bor där i och om vår relation till den. Kvällens gäster förenas i en kärlek till vår natur, men dom bär alla på väldigt olika upplevelser från skogen. Klas Jaegerfeldt letar ständigt efter skogens guld, träden kring Anna Lilljequists hus föll i stormen och för Yusra Moshtat blev skogen en plats som gav tröst. Gästar programmet gör också författaren Theodor Kallifatides.

Producent Emmy Bergkvist

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Hultling och Röör i P4
Hultling och Röör i P4
Lör 04 jan 2014 kl 22:05(60 min)
Hultling och Röör i P4
Lör 28 dec 2013 kl 22:05(61 min)
Hultling och Röör i P4
Lör 21 dec 2013 kl 22:05(63 min)
Hultling och Röör i P4
Lör 14 dec 2013 kl 22:05(61 min)
Hultling och Röör i P4
Lör 07 dec 2013 kl 22:05(58 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".