Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyheter på ett lite lugnare sätt och med enkla ord. Vardagar 18.55-19:00 i P4 + 20:55-21:00 i P1.
Ett avsnitt från Klartext
Torsdag 25 mars
Tor 25 mar 2010 kl 18:00
Programmet handlar om det här: En del barn som flyr till Sverige kan hamna på barnhem i sina hemländer. Det kommer fler ensamma flykting-barn till Sverige än förut. Nu vill regeringen att en del barn,... som får stanna här idag, istället ska skickas tillbaka till sina hemländer. Regeringen föreslår att en typ av barnhem ska byggas i till exempel Afghanistan eller Somalia dit barnen kan skockas. En 15-årig pojke kommer att straffas för att ha mördat sin syster. Pojken dödade sin syster på familjens gård som ligger utanför Sjöbo i Skåne i somras. Då var systern bara 19 år. Idag bestämde en domstol i Skåne att pojken ska tvingas att få vård, för att han är så allvarligt psykiskt sjuk. Det verkar som om allt fler bebisar blir misshandlade av sina föräldrar. Det händer allt oftare i Sverige att vård-personal upptäcker skador hos spädbarn. Nu ska forskare ta reda på om det verkligen är fler spädbarn som misshandlas eller om det är vårdpersonalen som har blivit bättre på att upptäcka sådana här skador. En byggnads-arbetare dog efter att han har fått ett tak över sig. Olyckan hände på en skola i Södertälje utanför Stockholm. Skolan skulle rivas och taket rasade in. En man klämdes då fast så svårt att han senare dog. I Afghanistan finns det nu många tv-kanaler efter att den religiösa gruppen talibanerna har förlorat makten. Många människor är med i talang-tävlingar med musik och sång. Sådant var inte tillåtet på talibanernas tid.
Programmet tillhör kategorin: Nyheter
Alla avsnitt från programmet Klartext
FUB kräver att Lars Ohly ska sluta Igår kl 18:55(5:00 min)

Lars Ohly är ordförande för samarbetsorganisationen Funktionsrätt Sverige, där FUB ingår. Nu kräver FUB att Lars Ohly slutar som ordförande.

I torsdagens Klartext får du höra om den dagliga verksamheten Radio Fyris i Uppsala som samlar in pengar till Musikhjälpen.

Det är Noelles syster som har lagt upp fotot på Instagram på internet. En tonåring mördades på en skola i Stockholm. En anställd på ett stödboende är misstänkt för att ha mördat en av de boende.

En åklagare vill att två män ska låsas in i häkte. De är misstänkta för att ha försökt tända eld på synagogan i Göteborg i helgen. Människor fanns därinne och männen är misstänkta för grov mordbrand.

Kriminell man var personlig assistent Mån 11 dec kl 18:55(5:00 min)

Trots att assistenten begick nya brott lät Skövde kommun honom jobba kvar. Två attacker mot judar i Sverige. Funktionsnedsatta i Lysekil gör fågelholkar för att stödja Musikhjälpen.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".