Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Om vetenskap, forskningsrön och ny teknik som förändrar vår värld. Varje vardag ger programmet fördjupning...
Ett avsnitt från Vetandets värld

Möss och människor - debatt om musstudier

Tor 06 nov 2014 kl 12:10
Musstudier kan vara ett sätt att testa vetenskapliga hypoteser, men hur relevanta är egentligen dessa studier? I vilken utsträckning kan forskare dra slutsatsen att effekter på möss även påverkar oss människor?... Dagens direktsända problem tar upp problem och möjligheter med musstudier.

Antalet vetenskapliga studier på möss blir allt fler. Det innebär att en ökande mängd forskarresultat publiceras i tidskrifter och även uppmärksammas av nyhetsmedier. Samtidigt är möss och människor olika.  

I dagens Vetandets värld diskuteras hur vi ska förhålla oss till musstudier och hur allmänheten ska kunna navigera bland forskningsresultaten.

I panelen medverkar Olle Terenius, docent i biologi vid SLU, Mats Wahlgren, professor i parasitologi vid Karolinska institutet (KI), Paul Hjemdahl, professor i klinisk farmakologi, KI. I programmet medverkar även Brun Ulfhake, professor i anatomi och verksamhetschef för komparativt centrum, KI.  

Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Vetandets värld
Igår kl 12:10(20 min)
Mån 22 maj kl 12:10(19 min)
Fre 19 maj kl 12:10(19 min)
Tor 18 maj kl 12:10(20 min)
Ons 17 maj kl 12:10(20 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".