Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
Meny lagar vildsvin med Bibbi Lirenius Ringqvist
Tor 13 nov 2014 kl 10:03
Det finns massor med vildsvin i våra skogar och det börjar bli lite vanligare med vildsvinskött i butikerna. Men vad är det för kött? Hur ska man tillaga det? En som vet är Bibbi Lirenius Ringqvist, kock,... men också jägare. Så Tomas Tengby tar oss till hennes lilla soldattorp en kort stund norr om Göteborg, ut på grusvägar, in i vad som närmast är som vildmark.

Menys reporter Nina Frogneborn undersöker mindful eating, vad är det egentligen och hur medvetna är vi egentligen när vi äter?

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Meny
Tarmbakterierna, maten och du Igår kl 10:03(30 min)

Lina Nertby och Mia Clase mötte tarmbakterierna för tre år sen och deras liv förändrades. Fredrik Bäckhed forskar på kopplingen tarmbakterier, mat och hälsa.

Säsongens bästa gurka heter – pumpa! Tor 16 nov kl 10:03(30 min)

Om att försöka odla världens största pumpa. Kockar och kokboksförfattares favoritpumpor och favoritrecept. Och om pumpor i Japan och Kina.

Vi hissar och dissar halvfabrikat Tor 09 nov kl 10:03(29 min)

Skäms du när du köper halvfabrikat? Eller är det smarta genvägar? Vad funkar? Och vad går bort? Vi provsmakar.

Socker – en gång var det dyrt och exklusivt. Det vita guldet. Socker var en av de viktigaste varorna under kolonialismen. Socker och slavhandel gick hand i hand.

Kommer kokboken långsamt dö, och det digitala ta över? Eller kan de ha nytta av varandra? Paret bakom Green Kitchen Stories siar om framtiden.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".