Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som reder ut stora som små konsumentfrågor.
Ett avsnitt från Plånboken
Slit och släng
Ons 09 maj 2012 kl 10:03
Våra soprum svämmar över av fullt användbara saker. Sådant som någon har tröttnat på eller helt enkelt inte kunnat laga. Förvisso är vi ett av världens bästa länder på återvinning, men när det kommer... till återanvändning är vi sämre. Anders Wijkman Senior rådgivare på Stockholm Environment Institute, som gästar Plånboken, menar att vi måste börja återbruka föremål i större utsträckning, annars kommer inte jordens resurser räcka till.

Hur läser vi tidningen i framtiden?

Utvecklingen har gått så fort på medieområdet att vi inte ser vilken utveckling vi är mitt uppe i. Och det har hänt på några år – och mycket kommer att hända de närmaste åren, med hur vi läser böcker, ser på teve och konsumerar nyheter. Ingela Wadbring, professor i medie- och kommunikationsvetenskap om framtidens medievanor.

Dags att förhandla?

Ge inte upp för att chefen säger att det inte finns mer pengar att förhandla om i lönesamtalet. Det som inte finns i kronor och ören kan finnas i form av förmåner.

I dag är friskvård eller träningsbidrag den vanligaste löneförmånen, men det finns andra alternativ. Ann Falkinger vässar argumenten och ger de bästa tipsen inför löneförhandlingen.  

Expertsvar

Hur bör man som egenföretagare pensionsspara för att jämka upp frånvaron av tjänstepension? Den och fler frågor från våra lyssnare svarar pensionsexpert Mickael Nyman på.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Plånboken
Plånboken
Ons 20 sep kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 13 sep kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 06 sep kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 30 aug kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 23 aug kl 10:03(50 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".