Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Skogsbo och räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 17.31)
Om humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning. Du som lyssnare får höra om forskning om människan...
Ett avsnitt från Vetenskapsradion Forum
Från indianböcker till kabel-tv
Mån 07 maj 2012 kl 13:20
Människor i världens rikaste länder drabbas i allt högre utsträckning av existentiell oro, ångest och depressioner. Johan Wennström är aktuell med boken ”Dygdens glädje” i vilken han skriver om den så... kallade positiva psykologin som en samhälls- och kulturkritik, men också om de klassiska dygderna som en väg att upptäcka mening och värde i tillvaron. Dessutom handlar det om varför amerikansk populärkultur är så stor i Sverige. Det är inget modernt fenomen, säger professor Jonas Björk. Han är verksam i USA och har länge intresserat sig för vilket inflytande amerikanska medier har i Sverige. Den amerikanska medieimporten går tillbaka till de omåttligt populära indianböckerna på 1800-talet och har sedan fortsatt med filmer, jazzmusik, serietidningar och cowboyserier. I dagens program berättar han om vilken effekt den långvariga massmedieimporten från USA har haft i Sverige. Programledare är Urban Björstadius.
Alla avsnitt från programmet Vetenskapsradion Forum
Vetenskapsradion Forum
Mån 14 aug kl 02:35(25 min)
Vetenskapsradion Forum
Mån 07 aug kl 02:35(25 min)
Vetenskapsradion Forum
Mån 31 jul kl 02:35(25 min)
Vetenskapsradion Forum
Mån 24 jul kl 02:35(25 min)
Vetenskapsradion Forum
Tis 03 jan kl 14:30(24 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".