Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som reder ut stora som små konsumentfrågor.
Ett avsnitt från Plånboken
Fattigsverige
Ons 02 maj 2012 kl 10:03
De sitter på trottoarerna i storstäderna med burk i handen och tigger och de sover i bylten längs husväggar eller i bilar utanför stan. Myterna om tiggare och hemlösa är många, men vilka är de? För första... gången ska den verkliga hemlösheten kartläggas i Sverige. Hör hur några av dem som har det allra sämst ekonomiskt i Sverige idag lever.

Slänga bör man, annars dör man

Hälften av all mat som produceras i Sverige idag slängs bort i onödan men det är inte i första hand konsumenternas fel. Carl Yngfalk från Företagsekonomiska institutet vid Stockholms universitet har i sina undersökningar av matsvinnet funnit att producenter och handlare ofta vill få oss att slänga.

Lagändring ska stoppa "fulsäljet"

Dagligen luras tusentals människor i Sverige att köpa saker och abonnemang de egentligen inte vill ha av slipade försäljare via telefon. Nu gör Konsumentverket och Post- och telestyrelsen gemensam sak och kräver ett förbud mot muntliga avtal för att få bort skojarna. Ilene och Tora  fick båda sina telefonabonnemang utbytta mot deras vilja.

Expertsvar

Jag köpte en ny bil för två år sedan men har inte kört så mycket. Kan företaget jag köpte bilen av tvinga mig att göra den årliga servicen för att att garantin ska gälla? Den och fler lyssnarfrågor besvaras av vår konsumentexpert Carina Lundgren.

Veckans lista – irritationsmoment i butiken

I förra veckan följde vi Gunillas kamp mot butiker som vägrar sätta ut prislappar i skyltfönstret. Den här veckan listar vi andra irritationsmoment i butiken. 

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Plånboken
Plånboken
Ons 16 aug kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 09 aug kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 02 aug kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 26 jul kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 19 jul kl 10:03(50 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".