Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Debatt och kritik möts i kulturredaktionens direktsända diskussionsprogram.
Ett avsnitt från Nya Vågen
Staden som varumärke och Danskjävlar om högerpopulism
Tis 01 maj 2012 kl 15:00
Debatt och kritik möts i kulturredaktionens direktsända diskussionsprogram.

Att skapa ett starkt varumärke har blivit allt viktigare för städer i hela västvärlden. Idag tävlar städer på en global marknad om företagsetableringar, arbetskraft och besökare.

Malmö är ett hyllat exempel på stadsomvandling från industristad till kunskapsstad, men nu står stadens baksidor i medialt fokus.

Samtidigt höjs kritiska röster mot att man lämnat delar av staden i sticket till förmån för den kreativa klass som man velat locka till sig.

Varför är det så viktigt hur en stad ser ut från utsidan? Vilka är riskerna med varumärkestänkandet? Och vad händer med kulturen när den används för att profilera en stad?

Om detta samtalar Dalia Mukhtar-Landgren, statsvetare och forskare på Lunds Universitet, kulturvetaren och doktoranden Per Möller och Jessica Segerlund, konstnärlig ledare på stadsutvecklingsprojektet i Helsingborg, H+.

Den fria teatergruppen Potato Potato tar sig an högerpopulismen i Europa i sin nya föreställning Danskjävlar - om detta må vi berätta.Vi diskuterar pjäsen med kritikerna Malena Forsare och Malin Krutmeijer.

Dessutom Kulturpanelen med Ulf Andersson, Matilda Gustavsson och Tor Billgren - om respektlöshet mot Strindberg, den nya tidens Sex and the city och att somna på operan.

Programledare Karin Arbsjö.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Alla avsnitt från programmet Nya Vågen
Nya Vågen
Tis 17 dec 2013 kl 14:03(44 min)
Nya Vågen
Tis 03 dec 2013 kl 14:03(44 min)
Nya Vågen
Tis 26 nov 2013 kl 14:03(45 min)
Nya Vågen
Tis 19 nov 2013 kl 14:03(44 min)
Nya Vågen
Tis 12 nov 2013 kl 14:03(44 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".