Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Om vetenskap, forskningsrön och ny teknik som förändrar vår värld. Varje vardag ger programmet fördjupning...
Ett avsnitt från Vetandets värld
#IamScience berättar om forskarens krokiga bana
Ons 02 maj 2012 kl 12:10
Hur blir man forskare om man har hoppat av gymnasiet två gånger? Haft drömmar om att bli rockstjärna eller kämpat med drogproblem? Vetandets världs helgspecial på påskafton handlar om de krokiga och otraditionella... vägar in i vetenskapen som många forskare har tagit. Livshistorier som går tvärt emot den gängse bilden av vilka det är som sysslar med vetenskap.

Den amerikanske marinbiologen Kevin Zelnio drog igång #IamScience på twitter och bloggar som ett försök att bredda bilden av forskaren, och visa att man kan syssla med vetenskap även om man har en brokig livshistoria. Ett #prataomdet för forskare.

Vi träffar biologen Johan Alhgren som hoppade av gymnasiet för att kunna åka skateboard och som jobbade som diskare under sex år.  Nu är han doktorand vid Lunds Universitet. Ulla Ekström von Essen upptäckte musiken under gymnasiet, och jobbade som musiker under många år. Men hon kände en längtan efter att läsa historia. Idag är hon docent i Idé- och lärdomshistoria vid Södertörns högskola.

Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Alla avsnitt från programmet Vetandets värld
Vetandets värld
Igår kl 12:10(20 min)
Vetandets värld
Tis 15 aug kl 12:10(19 min)
Vetandets värld
Mån 14 aug kl 12:10(20 min)
Vetandets värld
Fre 11 aug kl 12:10(20 min)
Vetandets värld
Tor 10 aug kl 12:10(19 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".