Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Berättelser från verkligheten
Ett avsnitt från P1 Dokumentär
Aldrig som dom
Sön 29 apr 2012 kl 15:03
Vad gör man när de man älskar mest börjar bete sig som människor man har flytt ifrån. När löften från barndomen bara framstår som omogna och du själv som en snedvriden fotbollsmorsa?

”Jag tror att du överdriver. Det är nästan som att du letar efter problem, så att du kan ta tag i det innan det ballar ur.” Vad gör man när de man älskar mest börjar bete sig som människor man har flytt ifrån. När löften från barndomen bara framstår som omogna och du själv som en snedvriden fotbollsmorsa?

Lägger man benen på ryggen och älskar på håll eller tvingar man ner goda råd så långt ner i halsen att man inte mer är välkommen. Tre syskon gör upp om vad det egentligen innebär att hålla vad man lovat.
 

"Aldrig som dom" är en dokumentär om hur länge man kan stå bredvid innan man själv går med i fallet. En dokumentär om var gränsen mellan sitt eget liv och andras går. Om varför det är så svårt att inte lägga sig i och istället lita på varandras förmåga.

Nadia Ben Belgacem är student på radioproducentutbildningen på Stockholms Dramatiska Högskola. Det här är hennes första dokumentär och hon har tidigare medverkat i produktionen av Tendens-programmet "Livet i skogen" och serien "Paradox".

Programmet tillhör kategorin: Dokumentär
Alla avsnitt från programmet P1 Dokumentär
De svenska ukrainakrigarna Kl 15:03(51 min)

Våren 2014 åker högerextrema från hela Europa till Ukraina. Flera går med i väpnade grupper. En av dem är Anton från Sverige. Snart ansluter hans storebror till fronten.

Skandalradion i Göteborg Sön 12 nov kl 15:03(51 min)

1982 är ett tumultartat år på lokalradion i Göteborg. Knölpåkssatiren Kabaré Apropå med radioprofilen Frank Gunnarsson fälls flera gånger i radionämnden. Chefen sparkas och stationen stängs.

Vad är det ni tjejer vill egentligen? Sön 05 nov kl 15:03(43 min)

1978 gick kvinnliga journalister på Aftonbladet ihop och skrev "Dokumentet" – en bok om deras mansdominerade arbetsplats. Om spritkultur och översitteri. Boken fick Mediesverige att koka. (REPRIS)

Den själviske hjälten Sön 29 okt kl 15:03(47 min)

En dag ringer min kusin Badeen och berättar en hemlighet. Han ska till Syrien för att slåss mot IS, på den kurdiska sidan. Han kommer att bli förste svensken att dö på detta sätt. Varför vill han åka?

Jag är Nawras Sön 22 okt kl 15:03(44 min)

På en stenstrand i Syrien sitter 21-årige Nawras och väntar på en bil som ska ta honom bort därifrån. Han är på flykt från sitt hem, för han är gay.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".