Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här samlar vi extrasändningar och helgprogram från Sveriges Radio P1.
Ett avsnitt från P1 Specialprogram
Annandagsmorgon från Luleå med Helene Alm
Fre 26 dec 2014 kl 08:05
Humor och skratt, det är den röda tråden i Helene Alms annandagsmorgon i P1. Vilken funktion fyller den politiska humorn idag? Hur ser den judiska humortraditionen ut, och vem kan skämta om vad? Är farsen... missförstådd? Skratt som företagsidé, vad är tanken bakom det?

Våra gäster i annandagsstudion:

Bo Renberg, retoriker och illustratör med mängder av politiska satirteckningar i bagaget.

Ronn Elfors Lipsker, komiker, skådespelare och specialist på den judiska humortraditionen. Har bland annat satt upp föreställningarna Judarna måste va tokiga och Sikta mot Davidsstjärnorna.

Susanne Sznajderman-Rytz, lingvist och ordförande i Sveriges Jiddischförbund, som anordnat judiska humorkvällar i Göteborg.

Jan Bylund, en av Västerbottens mest kända komiker, och numer även författare. Högaktuell med den negativa självhjälpsboken Den lyckliga pessimisten – varför negativt tänkande är positivt.

Pia Huss, erfaren teaterkritiker, som i många år recenserat mängder av komedier för bland annat Dagens Nyheters räkning.

Frej Lindqvist, skådespelare, regissör och författare med en förkärlek för fars och komedi. Har ett långt teaterliv bakom sig, bland annat på Norrbottensteatern, Sveriges Television och Åbos svenska teater.

Sandra Ilar, komiker och poet, med en humor som kännetecknas av svart satir med såväl absurda som filosofiska inslag. Är även en av grundarna av tävlingen SM i ordvits.

Nour el Refai, den ständigt aktuella komikern och skådespelaren som gjort allt från melodifestivalen och sommarprat till Beck, Morgonpasset och Raw Comedy.

Hör dessutom Soran Ismail och Magnus Betnér om hur rolig den svenska politiken är just nu. Följ också med när vi provar olika skrattövningar tillsammans med skrattspecialisten Lena Dur Högnelid.

Programledare: Helene Alm

Producent: Elina Perdahl

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet P1 Specialprogram
P1 Specialprogram
Tis 12 sep kl 14:00(60 min)
P1 Specialprogram
Tor 17 aug kl 11:03(28 min)
P1 Specialprogram
Ons 16 aug kl 11:03(29 min)
P1 Specialprogram
Tis 15 aug kl 11:03(28 min)
P1 Specialprogram
Mån 14 aug kl 11:03(29 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".