Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett forum för den talade kulturessän där samtidens och historiens idéer prövas och möts.
Ett avsnitt från OBS
Freud hade en etik bakom sin psykoanalys
Ons 18 apr 2012 kl 13:45
Vi fortsätter vår psykologivecka med att fråga vilken betydelse han har idag: mannen som brukar utnämnas till huvudanledningen till att nittonhundratalet kallas ”psykologins århundrade” - Sigmund Freud... Litteraturvetaren och författaren Moa Matthis är först ut med sina svar. Hör också poeten Niklas Söderbergs första avsnitt av "Nikipedia".

Ja, vilken betydelse har Sigmund Freud och hans idéer idag? Den frågan vrider vi på i dagens och morgondagens program i serien "Guru då-död idag?"  Moa Matthis menar att det finns en etik bakom den tal-kur som Freud kallade psykoanalys, som är viktig idag: att människor tar tid, och att det ibland gör ont att bli hjälpt.

Ur Nikipedia om empati

Vi sänder också första avsnittet av "Nikipedia": Niklas Söderbergs egen ordbok med reflektioner kring samtida begrepp, som kräver förklaringar. Idag: empati – ett ganska nytt begrepp, som till en början bara användes inom teatern.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Alla avsnitt från programmet OBS
OBS
Tor 17 aug kl 13:04(9:40 min)
OBS
Ons 16 aug kl 13:04(10 min)
OBS
Tis 15 aug kl 13:04(9:00 min)
OBS
Mån 14 aug kl 13:04(8:37 min)
OBS
Tor 10 aug kl 13:04(11 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".