Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
Världens band + Trio Mio + Lily Dahab + Bobo Moreno
Tis 30 dec 2014 kl 19:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Hör bland annat en konsert med Världens band, storbandet som den svenska folkgruppen Kolonien startade för att blanda musik från Indien, Sverige, Senegal, Tunisien, England, Skottland och Frankrike. Dessutom... folkgruppen Trio Mio och argentinska Lily Dahab.

Världens Band samlades i början av hösten 2012 av den svenska folkgruppen Kolonien som ett experiment för att skapa ett nytt storband av folkmusik med människor från olika kulturella och ekonomiska bakgrunder men med musik som språk och gemensam grund. Resultatet är en blandning av musik från Indien, Sverige, Senegal, Tunisien, England, Skottland och Frankrike och består av Arvid Rask, mandola, Abdou Cissokho, kora, Anna Möller, fiol, marimba, Navah Hend Belakdar, sång, Anna Malmström, klarinetter, Mischa Grind och Tobias Karlehag, slagverk, Mathew Jones, gitarr, David Foley, flöjter, Thea Åslund, fiol, viola d'amore, Adam Grauman, bas, Charu Hariharan, slagverk, Cassande Balbar, säckpipa.

Trio Mio spelar en energisk och elegant folkmusik med drivkraft att ge svensk och dansk folkmusik nytt liv. Kristine Heebøll och Jens Ulvsand  har spelat ihop i tio år och bildade Trio Mio. Peter Rosendal har varit med de senaste två åren. Peter är jazzmusiker och kompositör, Kristine violinist, kompositör och folkmusikälskare, Jens är kompositör, strängspelare på gitarr, bouzouki, mandola, lärare på Musikhögskolan i Malmö och på Skurups folkhögskola.

Lily Dahab är född i Argentina. Efter sina studier i musik i Buenos Aires och hennes skivdebut med en Boleroskiva, startade en framgångsrik karriär som musikalartist. Efter att hon spelat huvudrollen i "Cats" blev hon tillsammans med Madonna engagerad i Alan Parkers film "Evita". Musiken tog henne till Spanien där hon bodde i 10 år och spelade en rad ledande musikalroller. Sen tog kärleken henne till Berlin, där hon nu är bosatt och har format en grupp som har släppt två rosade album  och tillsammans turnerar de flitigt i Europa. Med sig i Ystad har hon Bene Aperdannier, piano, Johannes Gehlmann, gitarr, Andreas Henze, bas och Topo Gioia, slagverk.

Som nyårsbonus denna årets sista P2 Live folk å jazz får vi en stund med den danske sångaren Bobo Moreno. En sångare med stor bredd och som inte vill ge sig till någon genre utan ägnar sig åt flera, som country, rock, soul, blues, latin, funk och har även medverkat i musikaler. Född 1965 och har vuxit upp med musiken med sin mamma som jobbade i skivbutik och sin styvpappa Bo Stief som är en välrenommerad basist.

På Montmartre i Köpenhamn spelar Bobo Moreno med Ole Kock Hansen, piano, Bo Stief, bas och Adam Nussbaum, trummor

1. Världens Band - folkmusikens Big Band. Konsert 13/8, Världens festival, Järna.

2. Trio Mio: Kristine Heeböll, fiol, Peter Rosendal, piano, flygelhorn och Jens Ulvsand, gitarr, bouzouki. Konsert 25/7, Korröfestivalen.

3. Lily Dahab ”Huellas”: Lily Dahab, sång, Bene Apardannier, piano, Johannes Gehlmann, gitarr, Andreas Henze, bas och Topo Gioia, slagverk. Konsert 30/7, Ystad teater.

4. Bobo Moreno, sång, Ole Kock Hansen, piano, Bo Stief, bas, Adam Nussbaum, trummor. Montmartre, Köpenhamn, 15/3.

Musik som spelats i avsnittet

  • 21.28
    Bene Apardannier, Johannes Gehlmann, Andreas Henze, Lily Dahab, Topo Gioia - Como La Cigarra
    Kompositör: María Elena Walsh
  • 21.55
    Bobo Moreno, O)le Kock Hansen, Bo Stief, Adam Nussbaum - Yesterday
    Kompositör: John Lennon, PAUL MCCARTNEY
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live

Violinisten Christian Svarfar och pianisten Henrik Måwe bjuder på Edvard Grieg och Amanda Maier-Röntgen. Dessutom Mariamusik med Lettiska Radions kör och Riga Sinfonietta.

KONSERT: Tonsättarfestival med HK Gruber Tor 16 nov kl 19:03(147 min)

I år är det den österrikiska tonsättaren Heinz Karl Gruber, eller HK Gruber, som står i centrum för Tonsättarfestivalen på Stockholms konserthus. Direktsändning från invigningen.

Ett program återigen ägnat åt orgel och gitarr. Amerikanska orgelviruosen Nathan Laube spelar Bach, Mendelssohn och Liszt. Därefter blir det både tjeckiska och norska/kinesiska gitarrister.

KONSERT: Roy Hargrove Quintet Tis 14 nov kl 20:30(90 min)

Lyssna på den utsålde konserten med den amerikanska trumpetaren Roy Hargrove och hans kvintett när de var på besök på Stockholm Jazz Festival tidigare i höstas.

Konsert: Martha Tilston + Folks of Bengal Tis 14 nov kl 19:03(87 min)

Lyssna på brittiska ballader med inspiration från sextiotalets folkmusik och sedan folkmusik från Bengalen i två konserter från sommarens Urkultfestival.

Upptäck avsnitt från liknande program

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".