Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sändes måndag 29 december 2014 kl 13.00

Mattias Klum - Vinter 2014

Mattias Klum växte upp med mycket djur. Det var tuppen Kunta och hönsen, på landstället, som bidrog till att han hade råd med film till sin kamera.

I Kongo-Brazzaville finns den kongolesiska vattenkobran. Till hjälp för att hitta den har Mattias med sig ormexperten Zoltan från Ungern.

I Beverly Hills besöker han ett SPA med massage. I bastun möter han en sjungande stjärna: George Benson.

Han avslutar med att man kan ha god lönsamhet inom de ramar som naturen och jorden mäktar med. Vi är alla en del av lösningen till att det ska fungera.

Om Mattias Klum

Har genomfört stora expeditioner i alla världsdelar med specialisering på att fotografera och filma natur, miljö och kultur. Under senare år har han arbetat i och runt Östersjön. Har gjort ett antal dokumentärer som visats för internationell publik, däribland Asiatiska lejon, regnskogar och tropiska korallrev. Hans fotografier har regelbundet publicerats i National Geographic och andra ledande tidskrifter. Har givit ut tolv böcker.

Utsågs förra året till filosofie hedersdoktor i naturvetenskap vid Stockholms universitet och tidigare till ”Young global leader” av World Economic Forum och ambassadör för WWF. Har erhållit Kungens medalj i 8:e storleken.

Tidigare Sommarvärd 1997, 2008.

Alla avsnitt från programmet Sommar & Vinter i P1
Sön 21 aug kl 13:00(63 min)
Lör 20 aug kl 13:01(57 min)
Fre 19 aug kl 13:00(51 min)
Tor 18 aug kl 13:00(56 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.