Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Från 2012. Förklarar och blottlägger fakta i debatt, politik, medier och fikarum.
Ett avsnitt från Detektor
I Detektors påskägg: Kriminalitet, sex och IQ-guldfisk
Lör 07 apr 2012 kl 15:03
Detektor tittar på Mediebilden av Malmö och påståendet att Rosengård är lika fredligt som Bromma, stämmer verkligen det och vad kan man egentligen utläsa av brottsstatistiken? I påskägget finns även jakten... på sanningen om guldfiskens korta minne och om män tänker på sex var sjunde sekund!

 ”Rosengård är lika fredligt som Bromma"

I veckans Detektor problematiseras mediebilden av Malmö- ofta utmålat som ett brinnande inferno med åtta mord och så nära ett laglöst land man kan komma - ett svenskt Chicago. Återkommande dyker motbilderna upp för att nyansera bilden av staden så även de senaste veckorna.
Detektor har fastnat för ett påstående från Sydsvenska Handelskammaren: att om Rosengård låg i Stockholm skulle det vara en av de fredligaste plasterna tillsammans med Bromma. Detektor utreder med hjälp av kriminologer hur man ska se på rapporten och vad man kan utläsa av statistiken - egentligen.

Dum som en Guldfisk – pyttsan heller

Mytjägaren Oskar Schönning utreder IQ-guldfisk som används som ett standarduttryck för att man är lite korkad och lätt glömsk men är det verkligen rättvist mot guldfisken? Detektor slår fast sanningen en gång för alla.

Män tänker på sex var sjunde sekund

Martin Åkerblom har gett sig ut på stan för att höra hur ofta vi tänker på sex egentligen, stämmer den upprepade uppfattningen att män tänker på sex var sjunde sekund? Vad räknas som sextankar och hur ofta tänker kvinnor på sex? Detektor ger dig svaret.

Påskgotte

Sist ut ger Henrik Torehammar dig gottekunskaper från Detektors påskägget – han utreder lyssnarnas frågor och ger dig fakta om påskuppfattningar  som du kan använda vid middagsbordet under långhelgen för att briljera med kunskaper. 

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Detektor
Detektor
Lör 14 apr 2012 kl 15:03(30 min)
Detektor
Lör 07 apr 2012 kl 15:03(30 min)
Detektor
Lör 31 mar 2012 kl 15:03(30 min)
Detektor
Lör 24 mar 2012 kl 15:03(30 min)
Detektor
Lör 17 mar 2012 kl 15:03(30 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".