Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Om det som förenar tron med konsten. Det är ett samband som riskerar att glömmas bort. Vi lever i en...
Ett avsnitt från Den andra världen
GUD SOM FÖRFATTARE
Fre 06 apr 2012 kl 16:03
Författaren Lotta Lundberg stannar en vecka i ett kloster. Mötet med nunnorna, de latinska bönerna och den tystlåtna atmosfären är till en början påfrestande - men efter några dagar blir det till en fantastisk... upplevelse. I sina texter återkommer Lotta ofta till de gåtfulla gliporna och kraften i mellanrummen. Var klostret ett mellanrum? Ett mellanrum i verkligheten? Ett mellanrum som speglar hennes inre tankar? Tro? Själ? Texter? Nu återvänder hon ständigt till detta kloster. Kanske kommer det i slutändan visa sej att även Gud är författare.

Det finns en plats dit man kan gå om man vill ha en uppgift. Det är ett mellanrum innan det okända. På den platsen blir 28 futtiga bokstäver i olika formationer världar som lever egna liv och samtidigt speglar en skärva av mitt. På den platsen blir jag jag och min växt gör en skillnad. För mig är det en helig plats. Och ibland tror jag att om Gud bor någonstans – så är det där.

Citat ur "Visklek", Lotta Lundbergs essäsamling.

Lotta Lundberg debuterade med boken "Låta sig hända" år 1998 och har sedan dess skrivit en rad uppmärksammade böcker. I år är hon aktuell med romanen "Ön". Hon bor och arbetar i Berlin.

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Den andra världen
Den andra världen
Fre 02 aug 2013 kl 15:04(39 min)
Den andra världen
Fre 26 jul 2013 kl 15:04(39 min)
Den andra världen
Fre 19 jul 2013 kl 15:04(40 min)
Den andra världen
Fre 12 jul 2013 kl 15:04(40 min)
Den andra världen
Fre 29 mar 2013 kl 07:03(40 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".