Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Acceptera smärtan
Tis 13 jan 2015 kl 10:03
Måna Barsch har levt med kronisk smärta sedan hon var barn. I tonåren blev besvären så svåra att hon hoppade av gymnasiet och i många år har hon undvikit att göra saker hon tycker om av rädsla för att... det ska göra ont. Men med en relativt ny psykologisk metod har hon lärt sig att leva med smärtan.

Dagens program handlar om hur man med hjälp av ACT, Acceptence and commitment theory, kan hantera kronisk smärta. Metoden bygger på att det inte går att bli av med smärtan, men däremot kan man bygga upp nya mål och hitta nya sätt att leva med den.

Deltar i programmet gör: Rikard Wiksell, psykolog och en av grundarna av sektionen för beteendemedicinsk smärtbehandling vid Karolinska sjukhuset i Solna, Graciela Rovner, fysioterapeut som doktorerat på vilka patienter som kan hjälpas av ACT vid Sahlgrenska akademin i Göteborg, Anna Evertsson från Fibromyalgiförbundet ochJonas Broman, professor i neurobiologi vid Linköpings universitet. 

Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Kropp & Själ
Tis 19 sep kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 12 sep kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 05 sep kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 29 aug kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 22 aug kl 10:03(55 min)
Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".