Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En personlig talkshow om aktualiteter och nyheter. Med Thomas Nordegren och Louise Epstein.
Ett avsnitt från Nordegren & Epstein i P1
Ovationer, Nigeria och lyssnarförslag i integrationsfrågan.
Ons 14 jan 2015 kl 15:04
I dagens program tar vi upp vår okunskap om Nigeria och terrorn där, små lösningar på vägen till ett bättre SFI och varför det verkar ha gått inflation i stående ovationer.

Vår lyssnare Marianne Wikman i Umeå hörde av sig. Varför talar man så svepande om SFI och att det inte funkar, är hennes fråga. Men hur ser du på saken då, undrar vi? Hör om Mariannes erfarenhet när det gäller att lära ut svenska.

Terrorgruppen Boko Haram har ställt till med stor skada i Nigeria, tusentals människor har fallit offer för deras våld. Trots en värld med mycket information så har händelserna där hamnat i skuggan. Behöver Nigeria hjälp att klara situationen eller kan de fixa detta själv om deras regering bara vill, det är frågan. Vi kontaktar vår utrikeskorrespondent Richard Myrenberg som bevakar Afrika för att få reda på allt han vet om läget där.

Det tycks ha gått inflation i stående ovationer på teatern. Inte en föreställning utan att publiken reser sig för att klappa händerna och skådespelare blir inropade både en och tre gånger. Men vad är egentligen lagom? Och vad är dessa ofantliga hyllningar ett tecken på? Vi samlar en grupp som sett utvecklingen: Solveig Larsson som går på teater upp till tre gånger per vecka, Marie Edström från Kulturradion som recenserar teater och Simon Norrthon som är både skådespelare och lektor i skådespeleri på Stockholms Dramatiska högskola. Kommer hans elever att kräva applådåskor och inropningar oavsett hur det gick?

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Nordegren & Epstein i P1
Nordegren & Epstein i P1
Tor 17 aug kl 15:04(45 min)
Nordegren & Epstein i P1
Ons 16 aug kl 15:04(45 min)
Nordegren & Epstein i P1
Tis 15 aug kl 15:04(45 min)
Nordegren & Epstein i P1
Mån 14 aug kl 15:04(45 min)
Nordegren & Epstein i P1
Tor 29 jun kl 15:04(40 min)
Upptäck avsnitt från programmet Nordegren & Epstein i P1
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".