Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som reder ut stora som små konsumentfrågor.
Ett avsnitt från Plånboken
Dyr räkning utan Internet
Ons 21 mar 2012 kl 10:03
150 kr för att betala en räkning och 50 kr för att för att göra en överföring. Den som inte har tillgång till Internet får betala ett allt högre pris för att kunna sköta sin ekonomi. LilliAnn Källermark,... ordförande för riksorganisationen Seniornet Sweden.

Pensionsbluffen

Pengarna kommer inte att räcka och vi kommer att tvingas arbeta allt längre. Har vi blivit lurade på våra pensioner? Debatt mellan Bo Könberg, folkpartistisk fd socialminister och genomdrivare av pensionsreformen och Joel Dahlberg, författare till nyutkomna boken ”Pensionsbluffen".

Krångliga reklamationer

Att reklamera en vara kan vara så krångligt att man låter bli. Vad har företaget rätt att kräva av dig som kund?

Fondspararexperiment

Är aktiemarknaden så enkel att till och med ett barn kan förstå den? Eller krävs det expertråd för att våga ägna sig åt aktiehandel på egen hand?

Expertsvar

- Hur vet man om en bank har insättningsgaranti? Och hur lång tid tar det att få tillbaka sina pengar om banken skulle gå i konkurs. Den och andra lyssnarfrågor besvaras av vår privatekonomiska expert Annika Creutzer.

Veckans lista

I förra veckan gav vi tips om bästa argumenten inför löneförhandlingrana. Den här veckan listar vi chefens sämsta ursäkter för att inte höja din lön. 

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Plånboken

Betaltjänstbolaget Klarna kritiseras för sina direktbetalningar. Vad stressar oss mest i julhandeln? Och är vi beredda att kasta ut skinkan från julbordet?

Kunder hamnar i prenumerationer på tidningar och böcker från Bonnier som de inte vill ha, därför förtjänar beteendeekonomen Richard H Thaler sitt pris och vad ska man tänka på om man funderar på att...

Bristande rutiner hos Kronofogden gör att vem som helst kan stoppa utmätningen av en skuld, vinnarna av Blåslampan vill guida småsparare rätt och hade 40-talisterna det bättre än vad 80-talisterna har...

Mer pengar till pensionärerna i den nya budgeten, men hjälper det dem med lägst pensioner? Utvecklad delningsekonomi i Göteborg och vad man ska tänka på när det kommer till samboskap och bostad.

Dubbelt så dyrt boende när innebandylaget tvingades boka via arrangören av cupen - vad händer när ungdomsidrotten kommersialiseras? Så lagar du mat för tio kronor och hör om näthandeln som blir fysisk...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".