Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Om vetenskap, forskningsrön och ny teknik som förändrar vår värld. Varje vardag ger programmet fördjupning...
Ett avsnitt från Vetandets värld
Så ska skolan grundas på forskning
Fre 30 jan 2015 kl 12:10
Nu har startskottet gått för arbetet i det nya skolforskningsinstitutet. I ett års tid har forskare i sexton olika projekt tagit fram forskningskartläggningar som institutet har att utgå från i sitt arbete... med att slå en bro mellan forskning och skola.

Vetandets värld var med under konferensen. Vi talar med flera forskare som varnar för hur studier kan feltolkas, och vi träffar pedagogikprofessorn Ninni Wahlström vid Linnéuniversitetet, som pekar på att lärarstudenterna sällan får läsa rena forskningsstudier under sin utbildning.

Vi hör Ann-Charlotte Eriksson, lärare och aktiv i Lärarförbundet, som sällan ser att forskningen är användbar i hennes vardag, och vi frågar det nya skolforskningsinstitutets tillförordnade chef hur hon ser på det nya jobbet.

I programmet medverkar Åsa Hirsh, lektor i pedagogik vid högskolan i Jönköping, Viveca Lindberg, docent vid Stockholms universitet och gästforskare vid Karlstad universitet, Ninni Wahlström, professor i pedagogik vid Linneuniversitetet, Ann-Charlotte Eriksson, lärare och aktiv i Lärarförbundet, Glenn Hultman, professor i pedagogiskt arbete vid Linköpings Universitet.

Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Vetandets värld
Vetandets värld
Vetandets värld
Igår kl 12:10(20 min)
Vetandets värld
Fre 18 aug kl 12:10(20 min)
Vetandets värld
Tor 17 aug kl 12:10(20 min)
Vetandets värld
Ons 16 aug kl 12:10(20 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".