Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
Ale Carr & Esko Järvelä + Ulrika Bodén Band + Meshell Ndegeocello
Tis 27 jan 2015 kl 19:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Hör en konsert med Ale Carr, mästare på cittern, som möter finske fiolekvilibristen Esko Järvelä från sommarens Korröfestivalen. Sedan Ulrika Bodén Band från samma festival. Sist en konsert från Fasching... i Stockholm med världsbasisten Meshell Ndegeocello.

Ale Carr är mästare på cittern, riksspelman på fiol, multiinstrumentalist, kompositör, lärare i folkmusik på Malmö Musikhögskola. Cittern, som är en slags luta, blev han förälskad i redan som 14-åring och han har en specialbyggd förstås. Uppvuxen i en skånsk folkmusikfamilj medan medmusikanten Esko Järvelä kommer från folkmusikfästet Kaustinen i Finland, en sann fiolekvilibrist och kompositör. Det är en ganska färsk duo, möttes på ett jam en natt på musikmässan WOMEX, Grekland 2012 och det sa klick med detsamma.

På samma festival i Korrö spelade Ulrika Bodén band. Ulrika har länge längtat efter att jobba med enbart kärlekssånger. Hon har samlat till denna repertoar under flera år, både traditionellt och eget material. Nu framför hon sin kärleksskatt tillsammans med ett band som jobbat fram ett eget sound.

På jazzklubb Fasching i Stockholm möter vi en mångfacetterad sångerska, multiinstrumentalist, kompositör och producent. Men framförallt är Meshell Ndegeocello den världsbasist som anlitats av artister som Rolling Stones, Madonna, James Blood Ulmer, The Blind Boys of Alabama, Tony Allen, Billy Preston och Chaka Khan.

Hennes egna skivor har sålt i över en miljon exemplar runtom i världen och hon har Grammynominerats flera gånger om. Här är mycket material från den senaste skivan "Comet, Come To Me" med impulser från jazz, soul, spoken word, new wave, hiphop och rock som binds samman med texter som rör jakten på kärlek, rättvisa, respekt, beslutsamhet och lycka.

Programledare: Marie Vesterholm

1. Ale Carr & Esko Järvelä.
2. Ulrika Bodén Band. Ulrika Bodén, Mia Marin, Mattias Pérez, Valter Kinbom, Gustav Hylén. Konserter juli 2014, Korröfestivalen.

3. Meshell Ndegeocello, bas, sång, Abraham Rounds, trummor, Jebin Bruni, klaviatur, Chris Bruce, gitarr. Konsert 1/11 2014, Jazzklubb Fasching, Stockholm.

Musik som spelats i avsnittet

  • 21.54
    Sidsel Endresen, Stian Westerhus - Knucke Tattoo
    Kompositör: Sidsel Endresen, Stian Westerhus
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live
P2 Live
Lör 19 aug kl 21:35(25 min)
P2 Live
Lör 19 aug kl 18:03(57 min)
P2 Live
Fre 18 aug kl 19:03(147 min)
P2 Live
Tor 17 aug kl 19:03(117 min)
P2 Live
Ons 16 aug kl 19:03(117 min)
Upptäck avsnitt från liknande program
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".