Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Dokumentärer med fokus på människor bakom musiken.
Ett avsnitt från P2 Dokumentär
Med musiken som medel - El Sistema!
Sön 01 feb 2015 kl 14:00
För fyra år sedan introducerades med stor framgång en unik modell - El Sistema - för att lära ut musik till barn i Göteborg. Nu har den kommit till vår huvudstad.

El Sistema startades i Venezuela för 40 år sedan av José Antonio Abreu. Nationalekonom och fritidsmusiker fick han en vision om att rädda barn från gatuvåld och fattigdom genom spel och sång. Idag finns modellen i hela världen och nådde under 2014 även Stockholm på allvar.

Men till skillnad från de övriga städerna i landet där verksamheten har blivit en del av Kulturskolan, testas El Sistema-modellen som en självständig verksamhet i Stockholms förorter Husby och Bredäng. Utan facit i handen har en handfull musik- och rytmikpedagoger fått kort tid på sig att visa att projektet kan stå på egna ben och att musicerandet ger barnen en fast punkt i tillvaron, stärker deras självkänsla och bygger sociala broar i samhället.

Sommaren 2014 följde radioproducenten Amra Heco dem i deras vardagskamp under de mest kritiska månaderna av El Sistemas utformning och utveckling i Stockholm(Repris från nov-14)

Medverkande i dokumentären:
Ida Lod, Peter Boive, Malin Aghed, Viveka Tolstoy. Kerstin Bergström, Simon Alderborn, Lasse Lööv, Mats Gustavsson, Johanna Linnaeus , Åsa Lindhult, Jalle Johansson, Edith Haglund, Maggi Nyghårdh, Tan Alici, Turgay Özdemir, Zarifa Nurzai, Payam "Peppe" Boroodjeni, Johan Oljeqvist, Berit Gedda, Jacob Lind, Berit Uggla, Stina Söderqvist, Lotta Lindgren, Andreas Rosén, Christoffer Holgersson och Sara Nurzai

En P2 Dokumentär av Amra Heco.  

Programmet tillhör kategorin: Dokumentär
Alla avsnitt från programmet P2 Dokumentär
P2 Dokumentär
Sön 13 aug kl 14:00(57 min)
P2 Dokumentär
Lör 12 aug kl 12:03(57 min)
P2 Dokumentär
Sön 06 aug kl 14:00(57 min)
P2 Dokumentär
Lör 05 aug kl 12:03(57 min)
P2 Dokumentär
Sön 30 jul kl 14:00(57 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".