Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som reder ut stora som små konsumentfrågor.
Ett avsnitt från Plånboken
Kunden har alltid fel
Ons 29 feb 2012 kl 10:03
Maj-Britt, Andreas och Bo - alla har de gjort stora ekonomiska förluster efter att ha förlitat sig på proffsen. Hos försäkringsrådgivaren, på den lilla banken och på en av landets största. Alla har de... också anmält rådgivningen till Allmänna reklamationsnämnden, ARN. Men hur lätt är det att som ensam konsument få rätt mot en stor bank? Plånboken fortsätter den här veckan granskningen av vad som händer med vårt sparande. Konsumentminister Birgitta Ohlsson lovar att stärka konsumentskyddet. .

Känn, lyssna och syna

Skaka på ratten, känn på lacken och lyssna på motorn. Att köpa begagnad bil är en stor utmaning för många konsumenter. Hör tekninkern tipsa om hur du undviker de värsta fallgroparna. 

Glöm inte att kontrollera eventuella skulder på bilen. Det gör du genom www.transportstyrelsen.se

Dunkadunka och torktumlarludd  

Har man rätt att grilla på balkongen? Och hur hög musik får man spela en söndagsmorgon? Grannklagomålen ökar. Hyresgästföreningens ordförande Barbro Engman.

Expertsvar

- Får företag begära personupplysning på en för vilken struntsumma som helst, utan att informera om det?  Den och många fler lyssnarfrågor besvaras av vår privatekonomiska expert Annika Creutzer. 

Veckans lista – försåtlig reklam

Apropå Sara som i förra veckans program berättade om familjens besvikelse på Muminkryssningen som inte innehöll någon Mumin, listar Plånboken den här veckan reklamlöften som inte riktigt håller vad de lovar.

 

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Plånboken
Ons 21 jun kl 10:03(50 min)
Fre 16 jun kl 02:02(50 min)
Ons 07 jun kl 10:03(50 min)
Ons 31 maj kl 10:03(50 min)
Ons 24 maj kl 10:03(50 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".