Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Projekt: Världens bästa förälder
Tis 10 feb 2015 kl 10:03
Vad kommer dina barn att säga om dig när de är vuxna? Tänk om du gjorde allt fel? För många av dagens föräldrar har barnen blivit ett projekt som måste lyckas och ska visa på föräldrarnas framgång som... uppfostrare. Dagens Kropp & Själ diskuterar vad det gör med oss och hur det i längden påverkar barnen.

Vi följer med på kurs där föräldrar lär sig att älska sitt barn och att sätta mål för föräldraskapet. Mycket handlar om att byta perspektiv och fokusera på det som är positivt och fungerar istället för att uppmärksamma det som är fel.

Dessutom handlar det om barnens position i samhället. Har barn för mycket makt? Eller för lite? För några år sen lanserades begreppet childism - som syftar till att förstärka barns inflytande i samhället.

Gäster i programmet är: Håkan Stattin, professor i psykologi vid Örebro universitet, Marie Mandel, barnpsykolog och psykoanalytiker och Helene Brembeck, professor i etnologi vid Göteborgs universitet.

Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Rusning till transvården Tis 21 nov kl 10:03(55 min)

Antalet personer som söker sig till vården för att de inte känner igen sig i det kön de föddes med, könsdysfori, har ökat stort. Lång väntan på diagnos och behandling leder till stort lidande.

Bota din talrädsla Tis 14 nov kl 10:03(55 min)

En presentation på jobbet. Ett tal på ett bröllop. Många får hjärtklappning av bara tanken på att tala inför grupp. Men det finns hjälp att få för att minska ångesten.

ADHD – funktionshinder eller superkraft? Tis 07 nov kl 10:03(55 min)

En diagnos som bara för med sig problem, eller en superkraft som ökar kreativitet och initiativförmåga? Den senaste tiden har debatten om ADHD svängt.

Andreas känner inga lukter Tis 31 okt kl 10:03(55 min)

Andreas har inte känt några lukter sedan han fick en hjärnskakning för nästan tio år sedan. Han saknar doften av en krispig höstdag och är ständigt rädd för att lukta illa.

FOMO, fear of missing out, kallas vår tids folksjukdom, som får näring från sociala medier. Men FOMO är i själva verket något djupt mänskligt. Det handlar om rädslan för att bli exkluderad.

Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".