Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Möt personen bakom offentlighetens mask i journalistikens allra mest grundläggande form – intervjun...
Ett avsnitt från Söndagsintervjun
Lennart Johansson – om barndomens fotboll till dagens kommersiella monster
Tor 29 jan 2015 kl 14:00
Lennart Johansson är svensk fotbolls gudfader och den svensk som haft mest inflytande över den internationella fotbollens utveckling.

Pappa till Champions League – som kanske mest symboliserar fotbollens utveckling från att inte bara vara världens största sport utan också den globala nöjesindustrins guldkalv.

Med Martin Wicklin pratar han om tiden då han som liten pojke cyklade till Råsunda för att följa AIK, om mutor och korruption på högsta nivå och får frågan om turneringen han skapat blivit ett monster som förstört den sport som han en gång sögs in i och i vars tjänst han levt sitt liv.


Producent: Marie-Caroline Biver

Tekniker: Fredrik Nilsson

Söndagsintervjun är en produktion från Tredje Statsmakten Media.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Söndagsintervjun

I Sverige är hon artisten Sofia Jannok, men i Sápmi är hon Máret. Hemma, på ena sidan Pite älv, tar hon av sig rustningen och slipper stå upp för ett helt folk – samtidigt är det den kampen hon tar.

Sven-Bertil Taube utbildade sig på Dramaten, men har inte stått på nationalscenen på 50 år. I mars återvänder den snart 83-årige Londonbon, men den här gången kommer han inte att kunna se publiken.

Advokaten Thomas Bodström skulle i veckan tillträtt som landshövding, men regeringen ångrade sig efter massiv kritik. Hur ser den f.d. justitieministern på tiden i skandalomsusade pensionsbolaget...

1993 fick hon en egen kolumn i Sveriges största tidning Expressen och skrev hämningslöst och hänsynslöst. Linda Skugge hatade och blev hatad. Men hur vågade en blyg 19-åring vara så kontroversiell?

Han bär på sin fars förväntningar, sin mors nervositet och hela släktens tunga sinne. Inte helt lätt när han också är excentriker, men en feg sådan. Hur är det att vara David Lagercrantz egentligen?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".