Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Tar upp alla aspekter av naturen, från njutning till forskning.
Ett avsnitt från Naturmorgon
Vi möts under misteln - och frågar oss hur stor roll vargen kan spela i Sverige
Lör 21 feb 2015 kl 06:10
Vintertid är idealisk tid för mistelspaning. När löven kommer blirdet så svårt att se denna magiska halvparasit. Vi sänder direkt från mistelns huvudstad i Sverige; Västerås. Med oss har vi botanist Hans... Rydberg som just nu kartlägger misteln i just Västerås, och Maria Löfgren, museiträdgårdsmästare vid Vallby friluftsmuseum, som gått i närkamp med mistelfröna för att få Västmanlands landskapsblomma att slå rot på museet. Och så ger vi oss ut på spårning efter den alltid lika aktuella vargen. Jenny Berntson Djurvall är med när rovdjurshandläggare Fredrik Wilde vid länsstyrelsen i Värmland säkrar DNA i vargspillning. Dessutom ställer vi frågan om vargen i Sverige kan vara lika avgörande för ekosystemet som den är i exempelvis Yellowstone. I veckans kråkvinkel har Staffan Lindberg utgått från vårt program. Vad en morgon är är väl rätt så klart, däremot mer diffust vad natur egentligen står för. Rim utlovas. Programledare är Lena Näslund.

Musik som spelats i avsnittet

  • 06.10
    Håkan Malmberg - Naturmorgon
    Kompositör: Håkan Malmberg
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Naturmorgon

Susanne Åkesson, Lennart Engstrand och Mikael Sörensson i Naturpanelen sammanträder i Botaniska trädgården i Lund för att svara på lyssnarfrågor. Programledare är Mats Ottosson.

Linné inpå livet och en unik svamphöst Lör 02 dec kl 06:10(96 min)

En energisk men inte helt lycklig entreprenör. Så beskriver idéhistorikern Gunnar Broberg Carl von Linné. Vi hittar också unika svampar på Öland. Programledare Joacim Lindwall.

Vi sänder från Arboretum Norr om hur träden gör sig klara för vintern. Unikt beslut från EU-domstolen om avverkningarna i Bialowieza. Vi möter lockespindlarna. Programledare Joacim Lindwall.

Experterna i vår naturpanel samlas i Botaniska trädgården i Lund för att i ett direktsänt program svara på lyssnarfrågor. Programledare är Jenny Berntson Djurvall.

Sorkarnas liv och omprogrammerade insekter Lör 11 nov kl 06:10(96 min)

Vi spanar efter Sveriges vanligaste däggdjur, skogssorken, och andra smågnagare. Och möter fjärilslarven som omprogrammerats för att skydda sin värsta fiende. Programledare är Jenny Berntson Djurvall.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".