Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Från 2012/2013. Sluta grogga börja jogga! Upploppet är en livsstilsserie av producenterna Anna Åkerlund...
Ett avsnitt från Upploppet
Missionera med sport
Tor 19 feb 2015 kl 10:35
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Från 3 augusti 2013. På Jamaica och i Ukraina sprids just nu svensk innebandy, ett av syftena är att förbättra livsvillkoren för människor som lever på marginalerna. I den amerikanska småstaden Rochester... springer nunnor med barnhemsbarn som behöver bli av med ångest och aggressioner.

-Vi känner att gud har gett oss ett verktyg i löpningen. Med hjälp av löpningen kan vi lära barnen hur samhället fungerar, säger syster Maximilian på barnhemmet St Charles.
För utsatta barn i området är St Charles sista hoppet. Det är här man blir placerad om man inte fungerar i fosterhem och många av barnen har passerat flera fosterhem innan de hamnar hos nunnorna. Det var på veckomöte när syster Maximilian och de andra nunnorna diskuterade hur de skulle hantera barnens ilska som de kom att tänka på löpningen. Idag springer nunnorna och barnen sex dagar i veckan och arrangerar även ett årligt lopp.
-Löpning är spirituellt. På samma sätt som man inte vill springa en dag kan man känna att man inte vill hjälpa, men man måste fortsätta, säger syster Mary Agnes.
Sofia Hedström har besökt nunnorna i Rochester i delstaten New Hampshire och Anna Åkerlund har träffat eldsjälarna som exporterat innebandyn till Jamaica och Ukraina. 
-Det var en snabb billig och enkel sport. Jag förstod direkt att det skulle fungera på Jamaica, säger Jason Daye. 
Jason Daye har i många år varit volontärarbetare för en organisation som tar hand om ungdomar som har det tufft. Enligt honom är sport det mest effektiva sättet att hjälpa.

Upploppet är en sommarserie av producenterna Anna Åkerlund från Stil P1 och Sofia Hedström från Svenska Dagbladet. Förra sommaren handlade Upploppet om dom nya löparna, den här sommaren handlar serien om sport och kultur.

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Upploppet
Upploppet
Lör 17 aug 2013 kl 09:35(24 min)
Upploppet
Lör 10 aug 2013 kl 09:35(24 min)
Upploppet
Lör 03 aug 2013 kl 09:35(25 min)
Upploppet
Lör 27 jul 2013 kl 09:35(24 min)
Upploppet
Lör 18 aug 2012 kl 19:03(29 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".