Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sammanfattningar av vetenskapsnyheter, aktuella reportage, fördjupningar och analyser av viktiga händelser...
Ett avsnitt från Vetenskapsradions veckomagasin

Brysselkålen med ny vetenskaplig stil

Fre 23 dec 2011 kl 13:20
Lär dig kemin som gör att brysselkål kan bli beroendeframkallande gott. Förstå när du ska hantera grädden med varlig hand. Inse hur bubbel lurar hjärnan.

Bekanta dig med maillardreaktionen och njut köttets aromer. Annika Östman och begav sig hem till matskribenten Lisa Förare Winbladhs kök i Fruängen i Stockholm, där hennes medförfattare och forskaren Malin Sandström förklarade mycket kring hur matmolekylerna fungerar, ackompanjerade av en ettåring. Malin Sandström tar raskt itu med brysselkålen.

Boktips från Vetenskapsradion Försvunnen värld av Maja Hagerman, Christopher MacDougall har skrivit Born to run - löpningens själ och Ond kemi av Ulf Ellervik, Matmolekylerna av matskribenten Lisa Förare Winblad och forskaren Malin Sandström.

Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Alla avsnitt från programmet Vetenskapsradions veckomagasin
Kl 14:03(45 min)
Fre 19 maj kl 14:03(45 min)
Fre 12 maj kl 14:03(45 min)
Fre 05 maj kl 14:03(45 min)
Fre 28 apr kl 14:03(45 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".