Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Från 2012/2013. Sluta grogga börja jogga! Upploppet är en livsstilsserie av producenterna Anna Åkerlund...
Ett avsnitt från Upploppet
Om konsten att förlora
Tor 05 mar 2015 kl 10:35
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
De som vinner mest förlorar också mest - för att bli en vinnare måste man nämligen lära sig att förlora. Det gäller både sporten och livet. Den här veckan besöker Upploppet Solvalla. Från 17 augusti 2013...

Förluster är en stor del av jobbet som travkusk, en riktigt framgångsrik kusk förlorar nämligen i genomsnitt över åttio procent av alla lopp. En veteran på banan är kusken Torbjörn Jansson som berättar att jobbet är hårt då man som kusk inte bara förlorar ett lopp för egen del utan även för hästägaren, tränaren samt alla människor som spelat på hästen. Ofta sker det flera gånger samma kväll då de allra flesta kuskar kör flera lopp.

Kusken Jennifer Tillman berättar att hon tidigt hade så svårt att ta förluster att hon inte kunde spela kort. Idag har det blivit bättre och hon menar att det beror på att hon tvingats förlora om och om igen.

Den amerikanske sportpsykologen James Afremow har arbetat med några av världens främsta elitidrottare inom NHL-hockey, simning och golf. Afremow har arbetat fram ett koncept för att lära idrottare konsten att förlora - bra, bättre, bäst. Enligt Afremow ska alla förluster brytas ner i tre delar och receptet är enligt honom även applicerbart på resten av livet. - Det är den obekväma känslan som leder till utveckling.

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Upploppet
Upploppet
Lör 17 aug 2013 kl 09:35(24 min)
Upploppet
Lör 10 aug 2013 kl 09:35(24 min)
Upploppet
Lör 03 aug 2013 kl 09:35(25 min)
Upploppet
Lör 27 jul 2013 kl 09:35(24 min)
Upploppet
Lör 18 aug 2012 kl 19:03(29 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".