Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P2:s särskilda rum för fantasieggande dokumentära och musikaliska programserier.
Ett avsnitt från Musikmagasinet
Heliga hits – If I can´t dance to it, it´s not my religion
Lör 14 mar 2015 kl 12:03
Heliga hits tar avstamp i musiken som ackompanjerar de heliga festerna och högtiderna och ger plats åt de heliga hitsen - den religiösa musiken som sipprat ut i de sakrala rummen.

Möt musiken som ackompanjerar de heliga festerna och högtiderna. Vad för musik passar bra på en klubb som är till för kristen lovsång och vad är egentligen grejen med kör? Och kan demonstrationsmusik vara helig?

Programmet tar avstamp i festen men hamnar snabbt in i diskussioner kring identitet, musik som kulturbärare och musikens roll som medel för att driva politisk kamp. Om rätten till sin religion och för att överleva som folk.

Heliga hits andra avsnitt kommer också ge plats till just de heliga hitsen – den religiösa musiken som sipprat ut i de sakrala rummen.

Medverkar gör den kristna lovsångsdj:n Robin Bergman, kurdiske forskaren och musikern Yosef Hoomat, judiska församlingens kantor Maynard Gerber, musikern och judiska partyproffset Miriam Oldenburg samt Tensta Gospel Choir.

Programmet görs av Sara Parkman tillsammans med producent David Silva genom produktionsbolaget Munck.

Musik som spelats i avsnittet

  • 12.56
    Mariah Carey, Whitney Houston - When You Belive
    Kompositör: Babyface
    Bolag: Dreamworks Columbia Arista
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet Musikmagasinet
Kvinnors musik - på väg! Del 5. Lör 10 dec 2016 kl 12:03(38 min)

Tre musikdamer: Extremviolinisten Mia Zabelka, Wien. Saxofonisten, komponisten & bandledaren Pernille Bévort, Köpenhamn. Artisten Susanne Fellbrink som startade nätverket Female Singer-Songwriters.

Kvinnors musik - på väg! Del 4. Lör 03 dec 2016 kl 12:03(47 min)

Möt tre tonsättare som inte låter sig hejdas av genregränser: Kajsa Magnarsson, Ida Lundén och Maja Solveig Kjelstrup Ratkje. Penis-attrapp, plast, nål och tråd och röstekvilibrism används i musiken.

Kvinnors musik - på väg! Del 3. Lör 26 nov 2016 kl 12:03(40 min)

"Att öva på våldtäkt" med musik av violinisten Karin Wiberg. Hanna Ohlson Nordh: Skulle jag välja astronaut eller dirigent? Tonsättare, ung kvinna eller trans? Konstmusiksystrar, ett nätverk för dig!

Kvinnors musik - på väg! Del 2. Lör 19 nov 2016 kl 12:03(39 min)

Körverk tillägnat Pussy Riot. Äggen är slut, ett klimakterie-projekt för damkör. Nytt Damkapell letar fram kvinnliga tonsättare, som varken fått vår kärlek eller blivit spelade eller lyssnade till.

Kvinnors musik - på väg! Del 1. Lör 12 nov 2016 kl 12:03(41 min)

Möt Louise Pollock, kvinnlig trombon-pionjär. Hur är läget för kvinnor inom konstmusik 10 år efter att P2 sände den legendariska programserien Konsten att humla? Del ett av fem. Av Birgitta Tollan.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".