Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Om vetenskap, forskningsrön och ny teknik som förändrar vår värld. Varje vardag ger programmet fördjupning...
Ett avsnitt från Vetandets värld
IT-professorn vill ha skola online
Mån 21 nov 2011 kl 12:10
- Man borde ha skolan med sig. En skola online. Det säger it-professor Bo Dahlbom som menar att informationstekniken borde vara en självklarhet i dagens skola.

 - Det är vetenskapligt bevisat att barn lär sig läsa och skiva bättre utan pennan, om de börjar med tangentbordet. Det hävdar Stig-Roland Rask som arbetar med skolan och it sedan tio år.

Skolan är under debatt. Ropen skalla på många fronter. Samtidigt pågår en it-revolution i samhället. Internet, e-post, google, Facebook. Och arbetslivet datoriseras. Simuleringar, GPS, hållfasthetsberäkningar, bokföring, film- och tv-produktion. Det är få sektorer som inte påverkas av digitaliseringen.

Men skolan då...hänger den med? Bilden är väldigt splittrad. Många kommuner storsatsar och ser till att varje elev får egen bärbar dator, medan andra skolor är kvar på flanellografstadiet.

Förutom Bo Dahlbom och Stig-Roland Rask medverkar även eleverna Emmylou Lindgren, Jesper Wiklund-Engström, Johanna Holmbom, Love Lundgren, Filippa Johansson, Joar Samuelsson, Nea Pasma, Agnes Löfgren och Ellen Almgren.

Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Alla avsnitt från programmet Vetandets värld
Igår kl 12:10(20 min)
Tis 27 jun kl 12:10(20 min)
Mån 26 jun kl 12:10(19 min)
Fre 23 jun kl 12:10(20 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".