Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som blickar bakåt, gräver i arkiven och pratar med dem som var med när det hände.
Ett avsnitt från P3 Dokumentär
Klotterkriget och muthärvan på SL
Sön 13 nov 2011 kl 18:00
I mitten av 90-talet hårdsatsar Storstockholms lokaltrafik, SL, mot klotter och graffiti. En civilklädd väktargrupp börjar jobba för att gripa så många klottrare som möjligt.

Kjell Hultman får tjänsten som trygghetsansvarig på Storstockholms Lokaltrafik och han hyllas och hatas i kriget mot graffitin. 1996 inleds ett nära samarbete med väktarbolaget Falck Security och "Falkarna" blir kända som en svartklädd och maskerad antiklotterarmé.

Martin är en av de fd Falckväktarna som jobbade i den civila spaningsgruppen. De får i uppdrag att kartlägga misstänkta graffitimålare i ett register – en verksamhet som senare kommer visa sig vara helt olaglig. 

Det går bra för Falck och SL i kampen mot klottrarna. Många graffitimålare grips och döms till skadestånd. Men 2002 händer något. SL polisanmäler plötsligt Hultman. Han misstänks för att ha tagit emot mutor från Falck Security.

Efter snart 10 års tystnad säger Kjell Hultman att han trodde att han gjorde rätt och nu berättar han för första gången sin version av vad som hände.

Producent: Rosa Fernandez

Exekutiv producent: Amanda Rydman

Programmet tillhör kategorin: Dokumentär
Alla avsnitt från programmet P3 Dokumentär
P3 Dokumentär
Sön 20 aug kl 18:03(63 min)
P3 Dokumentär
Sön 13 aug kl 18:03(117 min)
P3 Dokumentär
Sön 06 aug kl 18:03(117 min)
P3 Dokumentär
Sön 30 jul kl 18:03(117 min)
P3 Dokumentär
Sön 23 jul kl 18:03(117 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".