Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett forum för den talade kulturessän där samtidens och historiens idéer prövas och möts.
Ett avsnitt från OBS
Kan Grekland lära något av Argentinas lösning?
Mån 07 nov 2011 kl 13:45
För tio år sedan var Argentina i en liknande situation som den Grekland är i idag. Frågan är om Grekland kan lära sig något av exemplet Argentina? Vi fortsätter att diskutera den pågående finanskrisen,... dess orsaker och konsekvenser under temat "Från Börs till börs."

Vem bär ansvaret för att den globala finanskrisen uppstått och blivit så långvarig? Nationalekonomen Anne-Marie Pålsson hävdar att en rad politiska missgrep har orsakat krisen. Det har gett en ekonomisk obalans mellan Kina och USA, som inget av länderna på allvar försökt åtgärda.

Hör också debattören Fredrik Segerfeldt, som drar en parallell mellan Grekland och Argentina. Argentinas kris för tio år sedan liknar Greklands. Argentina ställde in betalningarna och gjorde ingen uppgörelse med i-länderna och IMF. Sedan dess har Argentina haft en kraftig tillväxt. Men Segerfeldt tror ändå inte att Grekland har så mycket att lära från det hållet. 

Böcker

Böcker:
Francis Fukuyama: The Origins of Political Order, Profile Books, 2011
Alvaro Vargas Llosa: Liberty for Latin America: How to Undo 500 Years of State Oppression, The Independent Institute Books, 2005

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet OBS
OBS
Igår kl 13:04(9:40 min)
OBS
Ons 16 aug kl 13:04(10 min)
OBS
Tis 15 aug kl 13:04(9:00 min)
OBS
Mån 14 aug kl 13:04(8:37 min)
OBS
Tor 10 aug kl 13:04(11 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".