Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett forum för den talade kulturessän där samtidens och historiens idéer prövas och möts.
Ett avsnitt från OBS
Höstlovsböcker: Krigen i Kongo kallas Afrikas Andra världskrig Och grymheterna många i Algeriets moderna historia
Mån 31 okt 2011 kl 13:45
Kriget som pågår i Kongo kallas Afrikas Andra världskrig, men vi hör sällan några djuplodande analyser av krigets orsaker. Det är inte så konstigt eftersom konflikten är väldigt komplex. Men nu har det... kommit en ny bok, som försöker förklara Kongokriget. Hör också om en bok om grymheterna i Algeriets moderna historia.

Björn Kumm har läst ”Dancing in the Glory of Monsters”, där Jason K Stearn ser folkmordet i Rwanda och dess efterspel, som en av de viktigaste orsakerna till konflikten.

Den arabiska våren kom aldrig till Algeriet – där befolkningen redan fått utstå mycket våld. Och grymheten i Algeriets moderna historia, är ämnet för algeriern Boualem Sansals författarskap. Ingmarie Froman har läst hans senaste roman som nyligen kommit ut på franska: ”Rue Darwin”. Det är en vidräkning med Algeriets samtidshistoria, från sjuttiotalet och framåt – och Froman tror inte att den hade varit mindre svartsynt, om den skrivits efter den arabiska våren.

Höstlovsböcker:
Inslagen i dagens program har tidigare sänts den 12 september (Björn Kumm), samt 21 september (Ingmarie Froman). Under veckan kommer vi att återutsända några av de program vi gjort under senare tid, om intressanta böcker och författare.

Bok:
Jason Stearns: Dancing in the Glory of Monsters: The Collapse of the Congo and the Great War of Africa,  Public Affairs, 2011

Länkar:

#link=276410#

#link=276414#

#link=276416#

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet OBS
OBS
Tor 21 sep kl 13:04(10 min)
OBS
Ons 20 sep kl 13:04(10 min)
OBS
Tis 19 sep kl 13:04(10 min)
OBS
Mån 18 sep kl 13:04(9:58 min)
OBS
Tor 14 sep kl 13:04(10 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".