Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett avsnitt från Publicerat
Fortsatt debatt; Är journalistrollen verkligen under upplösning?
Lör 29 okt 2011 kl 15:35
-Framtidens journalister är tyckare. Det är så journalistrollen kommer att upplösas, säger Anders Mildner, medieanalytiker. -Inget nytt att journalister inte är neutrala. Det har vi sagt i 20 år på journalistutbildningarna,... säger Sigurd Allern - medieprofessor.

Så löd några av replikväxlingarna när journalistrollen åter var uppe till debatt i måndags vid ett seminarium som Sim(o) - Institutet för mediestudier - höll i samarbete med TT i Stockholm.

Hetsig diskussion i vintras 

Frågan är också föremål för en ny diskussion i Sim(o)s nya skrift: "#journalistroll", med underrubrik: "Bakgrund till - och debatt om - journalistrollens förändring". Publicerat har bjudit in några av deltagarna till en diskussion.

Det var i vintras det utbröt en hetsig diskussion om framtidens journalistroll vid ett seminarium på JMK i Stockholm.

Vittrar journalisten också bort?

Detta efter att Anders Mildner skrivit kapitlet "Den stora upplösningen: Vem är journalist när journalismen vittrar bort?" i skriften "Vad väntar runt hörnet".

Nu bidrar samma deltagare med vars ett nytt kapitel så här nio månader efter det stora bråket. Du kan ladda ner hela den

Går från Ekot till Ajour

Hör några av skribenterna: Helena Giertta, chefredaktör på Journalisten, Malin Crona - publikredaktör på Ekot (börjar nästa år på sajten Ajour) och Fredrik Strömberg - creative director på Bonnier Tidskrifter Digitala Medier.

Vad Anders Mildner tyckte i vintras kan du höra här på webben i ett.

Och en video från debatten på TT i Stockholm i måndags

ANWAR FÅR PRAKTIK I NORGE

Kommer du ihåg journalisten och journaliststudenten Anwar Hossain vid JMK i Stockholm, som även Migrationsöverdomstolen bestämt ska utvivas från Sverige, där han har bott i åtta år? Utvisas trots att han riskerar livet om han kommer hem till Bangladesh.

I Norge har man däremot inga problem med att låta honom praktisera på LO Media, närmare bestämt på en fackförbundstidning. Det berättar Anwar i en kort intervju från Norge.

Saknar ännu myndigheternas papper

Tilläggas kan dock att inget är helt säkert ännu. Anwar ansöker idag om de norska papper han behöver för att praktisera i Norge. Och de norska myndigheterna kanske har en helt annan syn på Anwar än de norska medierna?

Mer om fallet Anwar kan du höra här i

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Alla avsnitt från programmet Publicerat
Publicerat
Lör 15 dec 2012 kl 15:35(20 min)
Publicerat
Lör 01 dec 2012 kl 15:35(20 min)
Publicerat
Lör 05 jan 2013 kl 15:35(20 min)
Publicerat
Lör 29 dec 2012 kl 15:35(19 min)
Publicerat
Lör 22 dec 2012 kl 15:35(20 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".