Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett forum för den talade kulturessän där samtidens och historiens idéer prövas och möts.
Ett avsnitt från OBS
Om Occupy Wall Street och ett triangeldrama
Tor 27 okt 2011 kl 13:45
Vilken typ av rörelse är Occupy Wall Street? Och har den någon framtid? Det är en av frågorna idag under vårt tema Från Börs till börs. Den andra handlar om ett triangeldrama där bara två av ambitionerna... kan förverkligas samtidigt.

Någonting händer i kvarteren runt Wall Street – men vad? Att gräsrotsrörelsen Occupy Wall Street är en kraft att räkna med, framgår om inte annat att den nu uppmärksammas alltmer i medierna: senast i brittiske The Economist. Dan Jönsson har läst numret, och reflekterar över vad Occupy Wall Street är för slags rörelse, och vilka politiska framtidsutsikter den har.

Hör också Rolf Gustavsson, som läst en ny bok av ekonomiprofessorn Dani Rodrik, där han beskriver spänningen mellan den nationella demokratin och den globaliserade marknaden som ett triangeldrama, mellan tre olika ambitioner: värnandet av den politiska demokratin, försvaret av den nationella suveräniteten och fullt deltagande på de globala marknaderna. Av de här tre ambitionerna kan man samtidigt bara förverkliga två. 

Bok:
Dani Rodrik: The Globalization Paradox: Democracy and the Future of the World Economy, W. W. Norton & Company, New York - London, 2011

Länkar:
#link=283020#
#link=283021#

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet OBS
OBS
Tor 21 sep kl 13:04(10 min)
OBS
Ons 20 sep kl 13:04(10 min)
OBS
Tis 19 sep kl 13:04(10 min)
OBS
Mån 18 sep kl 13:04(9:58 min)
OBS
Tor 14 sep kl 13:04(10 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".