Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett forum för den talade kulturessän där samtidens och historiens idéer prövas och möts.
Ett avsnitt från OBS
Turkiet vänder beslutsamt blickarna mot öster På Ungerns scen är det hemmafronten som gäller
Tis 25 okt 2011 kl 13:45
Turkiet vänder blickarna österut när EU tvekar, bland annat mot Kina och Indien. I Ungern koncenterar man sig på den nationella "hemmafronts-scenen" genom kontroversiella utnämningar av två nya teaterchefer... i Budapest. En av dem är István Csurka, känd tidigare partiledare för ultrahögern i Ungern och antisemit.

Hur länge kommer EU att vara intressant för Turkiet? Marianne Laanatza berättar om hur den nya utrikesstrategi som Turkiet anslöt sig till år 2002, har inneburit nya förbättrade relationer både med grannländerna och med stora ekonomier längre bort - ekonomier som Indien och Kina.

Hör också Margareta Flygt om den debatt som brutit ut i Ungern, efter att Budapests borgmästare utsåg två nya chefer till den ansedda Nya Teatern.

Det handlar om två chefer med klar koppling till de främlingsfientliga krafterna i Ungern, som säger sig vilja göra Nya Teatern till en nationalistisk ”hemmafronts-scen”. Där ska det inte längre ges plats för den ”urartade, sjukliga liberala hegemonin” som de menar varit förhärskande inom ungersk teater.Länkar:

#link=282730#

#link=282731#

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet OBS
OBS
OBS
Igår kl 13:04(10 min)
OBS
Mån 18 sep kl 13:04(9:58 min)
OBS
Tor 14 sep kl 13:04(10 min)
OBS
Ons 13 sep kl 13:04(11 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".