Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En personlig talkshow om aktualiteter och nyheter. Med Thomas Nordegren och Louise Epstein.
Ett avsnitt från Nordegren & Epstein i P1
Dansk valfeber och turkisk litteratur
Ons 03 jun 2015 kl 15:04
När Danmarks socialdemokratiske statsminister Helle Thorning-Schmidt utlyste val för en vecka sen låg hennes parti under, men nu är det plötsligt väldigt jämnt mellan blocken - vad hände?

Det ska vi reda ut när vi pratar med den danska dagstidningen Politikens Sverigekorrespondent Kristina Olsson. Vi frågar oss även om valvideorna kan haft något med saken att göra? För Socialdemokraternas valvideo påminner om ett avsnitt av tv-serien Borgen, medan Venstres är en torr föreläsningshistoria med pariledaren Lars Lökke Rassumsen i huvudrollen.

Louise Epstein vill lära sig förstå Turkiet bättre och hoppas att vägen dit går genom litteraturen. Till sin hjälp har hon Elzbieta Swiecicka, forskare på institutet för Asien-, Mellanöstern- och Turkietstudier vid Stockholms universitet, och Turhan Kayaoglu, översättare och författare.

Bilderna och betraktelserna har fullkomligt rasat in efter måndagens programpunkt om fasta telefoner.  I dag ringer vi upp Hertha Gunvorsdotter Höglund för att höra om hennes relation till sin röda telefon med snurrskiva.

Så klart kommer också senaste nytt från våra utsända i Istanbul – Thomas Nordegren och Ülkü Holago. Även där råder valfeber.

PROGRAMLEDARE: Louise Epstein

BISITTARE: Thomas Nordegren / Ülkü Holago

PRODUCENT: Ulrika Lindqvist

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Nordegren & Epstein i P1

Är det farligt att investera i bitcoin? Tar robotarna över även chefernas jobb? Finns livets mening i sällskapsspel?

Lamor och brandsläckare – emojierna vi inte visste att vi saknade. Hur är dagens arbetsvillkor för en teaterchef? Dessutom: giftspecial!

Idag träffar vi vinnaren i det som blivit en stor succé: tävlingen Ortens bästa poet där unga tävlar i poetry slam.

Valfilmerna börjar dyka upp på partiernas hemsidor. Och de skiljer sig från förra valet.

Finsk disco - så erövrar du dansgolvet Ons 06 dec kl 15:04(40 min)

Hur ska finsk disco dansas? Varför är översöta glöggmingel ens lagligt? Och Louise går in i rollen som Svenska Akademiens ständiga sekreterare.

Upptäck avsnitt från programmet Nordegren & Epstein i P1

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".