Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Litterärt veckomagasin med Marie Lundström - författarmöten, reportage och lyrikläsningar.
Ett avsnitt från Lundströms Bokradio
Margaret Atwood om Miss Marple, och Bokcirkeln skriver om slutet på Idioten.
Lör 06 jun 2015 kl 08:05
- Jag har kommit till det stadiet i livet där det är dags att efterlikna Miss Marple: rätt ålder, fram med stickningen och se till att veta allt om alla i byn. Möt författaren Margaret Atwood i ett samtal... om hjältinnor, läslust och skrivkonst.

- Det går åt helvete. Det är historieprofessor Yvonne Hirdmans kärnfulla sammanfattning av den avslutande delen av Idioten. Hör hur Hirdman tillsammans med poeten Daniel Boyacioglu brottas med Dostojevskijs nyckfulla romangestalter, och också ger sig på att formulera ett alternativt slut för boken.

Vi åker till Mexico för att träffa hyllade författaren Guadalupe Nettel, aktuell med boken Kroppen jag föddes i som nu kommer på svenska. Vår kulturkorrespondent Lisa Bergström stämmer träff med Nettel för att tala om ett alldeles särskilt födelsemärke, en elak mormor, och hur man hanterar mobbare genom att förvandla dem till fiktiva gestalter.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Lundströms Bokradio

Del två av bokcirkel kring Margaret Atwoods roman "Tjänarinnans berättelse" är här, och så träffar vi en amerikansk författare, hyllad för sitt språk.

Äntligen är det dags - höstens bokcirkel i Lundströms drar igång! Och så träffar vi Richard Ford som är här med en ny roman.

Finland 100 år Lör 04 nov kl 08:05(41 min)

Den här veckan bjuder Lundströms Bokradio på ett specialprogram för att uppmärksamma att det är etthundra år sedan Finland blev självständigt. Programledare: Marie Lundström.

Att städa ett hem, och en text Lör 28 okt kl 08:05(42 min)

Vi möter författaren Sergej Lebedev, och så pratar vi om städning med Margareta Magnusson och James Wood - av ett hem, och av en text.

Hur skriver man om smärta? Lör 21 okt kl 08:05(42 min)

Veckans program tar sig an frågor om främlingskap och gemenskap, våld och kärlek. Och när finns det egentligen tid att skriva?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".