Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Lag om islam i Österrike skapar debatt
Tor 11 jun 2015 kl 14:03
Vad betyder AKPs valnederlag för landets minoriteter och för Turkiets president Erdogans roll som maktspelare i regionen. Samtal med SRs korrespondent Katja Magnusson och Ingmar Karlsson, aktuell med ny... bok om Turkiets historia. Reportage av Alexandra Sandels om omstridd lagstiftning kring islam i Österrike, som ger staten stort inflytande över de muslimska församlingarna. Samtal med Mustafa Tumturk, studieförbundet Ibn Rushd, Jonas Otterbäck islamolog vid Lunds universitet och Erik Amnå som utrett frågan om en svensk imamutbildning. Nyheter i korthet med Simon Sarnecki. Sverigebesök av Afram II, den Syrisk- ortodoxa kyrkans patriark. Hur ska han hålla ihop en kyrka med ena benet i konflikternas Mellanöstern och det andra i det sekulariserade väst och kan han stå utanför politiken? Reporter Åsa Furuhagen. Krönika av Karin Wickström från Helsingfors.
Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro

Slöjförbud är ett allt vanligare inslag i svensk debatt. Människor och tro besöker Trollhättan, där Liberalerna vill stoppa alla religiösa symboler på barn och vuxna i kommunens verksamhet.

TEMA: Himmel och helvete Tor 09 nov kl 14:03(47 min)

I en repris från maj 2017 fördjupar sig Människor och tro i temat "himmel och helvete". Det handlar om musik, politik, konst och film och i studion sitter programledare Tithi Hahn.

Präster och arbetare hamnade på olika sidor i det finska inbördeskriget för hundra år sen. Mellan kyrkan och folket uppstod en förtroendekris som bearbetats ända in i vår tid.

Ny, öppnare islam i Saudiarabien? Tor 26 okt kl 14:03(45 min)

Saudiarabiens unga befolkning vill ha ett normalt liv, säger Mohammed bin Salman, kronprins i Saudiarabien. Då krävs en återgång till moderat islam, menar han.

Motståndet mot moskéer Tor 19 okt kl 14:03(46 min)

Nya moskébyggen varit en trätofråga i Sverige i flera decennier. Men vilka är det i dag som motsätter sig nya byggen och hur motiverar de sitt motstånd?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".