Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Fatwan som kom av sig
Tor 18 jun 2015 kl 14:03
Dödsskjutningar i Emanuel AME kyrkan i Charleston , South Carolina, USA. Polisen betecknar dådet som ett hatbrott. Kyrkan en av de äldsta och största svarta församlingarna i stan, en symbol för kamp mot... slaveri och plats för medborgarrättsrörelsen och Martin Luther King. Samtal med Martin Gens, reporter på SRs Ekoredaktion. Danmark till val med budskapet hårdare tag mot invandrare och invandring. Dansk-iranska röster om tonläget och analys av Gösta Lempert, frilansjournalist som följer dansk politik. Reportage om fatwan som kom av sig. Sveriges muslimer hade hoppats på tydligare regelverk vad som gäller för fastetider under ramadan. Reporter Simon Sarnecki, som var med på imamkonferensen då Europeiska fatwarådet kom på besök.Tribunalen mot sexuella övergrepp i Katolska kyrkan, vad betyder den? Samtal med Ulla Gudmundson, tidigare Sveriges ambassadör vid den Heliga stolen. Krönika av Johanna Melén. Samtal om vägval i musik och tro med Isabella Lundgren, prisad jazzsångerska.
Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro
Kvinnorna som kommer hem från IS Tor 07 dec kl 14:03(45 min)

Är de offer eller förövare, och hur ska Europa bemöta dem? Det handlar om kvinnor som varit med i islamiska staten i Syrien och Irak och nu återvänder till sina hemländer.

En kraftfull karl som strider för Kristus. En mjuk man som ägnar sig åt relationer. Se där två konkurrerande kristna mansideal. Människor och tro diskuterar kristen manlighet.

Bryr sig Gud om vem jag har sex med? Är Gud emot tillfälliga relationer - i så fall varför? I temaprogrammet om sex och religion delar lyssnarna med sig av sina tankar och erfarenheter.

Slöjförbud är ett allt vanligare inslag i svensk debatt. Människor och tro besöker Trollhättan, där Liberalerna vill stoppa alla religiösa symboler på barn och vuxna i kommunens verksamhet.

Präster och arbetare hamnade på olika sidor i det finska inbördeskriget för hundra år sen. Mellan kyrkan och folket uppstod en förtroendekris som bearbetats ända in i vår tid.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".