Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Kluvet land handlar om klyftorna mellan människorna i vårt land.
Ett avsnitt från Kluvet land
Varför finns det ingenstans att bo?
Ons 24 jun 2015 kl 14:30
Att hitta en bostad har blivit ett allt större problem. Att problemen är stora i Stockholm, Göteborg och Malmö har vi vetat länge men nu har bristen på bostäder också kommit till de små kommunerna.

Kluvet land besöker lilla Norsjö där det i dag är ont om lediga bostäder trots att kommunen ligger i glesbygd och bygger nytt. Barbro Hjelte, 80 år är en av dem som köar för en hyreslägenhet.
– Kön är lång, känns som att jag inte har en chans. Nu när jag är gammal orkar jag inte bo ensam kvar i ett stort hus, berättar hon.
Vi får också en lektion i bostadspolitik. Under stora delar av 1900-

talet var rätten till bostäder en av de hetaste frågorna för landets politiker.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Kluvet land
En bruksort utan bruk Tor 16 nov kl 10:35(25 min)

Vad händer på en ort med 6.000 invånare när den största arbetsplatsen lägger ner och 185 personer blir utan jobb. Det hände i Robertsfors, ett gammalt brukssamhälle i Västerbotten.

Rätten till en meningsfull vardag Tor 09 nov kl 10:35(25 min)

Hur bemöter samhället normalbegåvade personer med autism? Är det personen som ska anpassa sig till den dagliga verksamheten eller är det verksamheten som ska anpassa sig till personen?

Allt fler får avslag på sin ansökan om sjukpenning. Thomas Persson opererade handen och innan rehabiliteringen var över drog Försäkringskassan in hans sjukpenning.

Posten och yrkesstoltheten Tor 26 okt kl 10:35(25 min)

Från stolt postiljon i uniform, till utskälld, jagad brevbärare. Posten har varit en arbetsplats där många stannat ända fram till pensionen men det är något som nu håller på att ändras.

Striden om de statliga jobben Tor 19 okt kl 10:35(25 min)

Sverige ska hålla ihop, sa statsministern och civilministern när de meddelade att sju myndigheter ska flytta från Stockholm ut i landet. Vad många inte vet är att allt kan ha startats av att en...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".