Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina...
Ett avsnitt från Radiokorrespondenterna
Pianospel från ruinerna i Yarmouk, livepoesi och hur blev livet i Sverige?
Ons 24 jun 2015 kl 15:04
I dagens Magnusson i P1 är temat Syrien. Katja har bjudit in Jihad Rahmoon som precis fått sitt uppehållstillstånd, vi lyssnar på pianospel från Yarmouks ruiner och bjuds på livepoesi av Hanna Himo som... flydde från Syrien redan på 80-talet.

Tusentals syrier flyr på rangliga båtar över Medelhavet och kommer hit till Sverige - idag möter vi en av de som tagit sig hit, Jihad Rahmoon som Katja jobbat med vid gränsen mellan Syrien och Turkiet. Vad säger Jihad om det nya livet i Sverige – blev det som väntat?

Kanske har ni sett klipp på pianospelaren från området Yarmouk i Damaskus? Mitt bland ruinerna har han suttit och spelat på ett ostämt piano. Vi undrar hur man orkar spela piano när man inte ens har mat för dagen?

Och så lyssnar vi på livepoesi. Poeten Hanna Himo läser dikter han skrivit om sitt gamla hemland Syrien som han inte kunnat besöka sen slutet på 1980-talet. Medverkar i dagens program gör också Johan-Mathias Sommarström, utrikesreporter på Sveriges Radio, Önver Cetrez, biträdande direktör vid Svenska Forskningsinstitutet i Istanbul, som driver ett projekt där man lär ut svenska till syriska flyktingar, och Samaa Sarsour, jurist och palestinsk aktivist, uppvuxen i Yarmouk.

Programledare: Katja Magnusson
Bisittare: Alexandra Sandels
Producent: Ülkü Holago

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Radiokorrespondenterna
Radiokorrespondenterna
Sön 24 sep kl 12:55(29 min)
Radiokorrespondenterna
Lör 23 sep kl 13:52(7:55 min)
Radiokorrespondenterna
Sön 17 sep kl 12:55(29 min)
Radiokorrespondenterna
Lör 16 sep kl 13:52(7:55 min)
Radiokorrespondenterna
Sön 10 sep kl 12:55(29 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".