Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett aktualitetsmagasin om lag och rätt, brott och straff med spänning och djup.
Ett avsnitt från I lagens namn
Varför dör oskyldiga av kulregn och bomber i Göteborg?
Sön 28 jun 2015 kl 12:00
I lagens namns Johanna Bäckström Lerneby har sökt ursprunget till gängkonflikterna i Göteborg - och undrar vad polisen fått ut av sina enorma satsningar.

Petar blev bara 20 år. Han sköts ihjäl med hämtmat i händerna på väg ut från en krog i Göteborg den 18 mars i år. En av drygt 20 människor som de senaste åren dödats i gängens uppgörelser.
Över 70 personer har skottskadats. Och det bara i Göteborg.
Petar var inte inblandad i något brottsligt. Han bar inga gängsymboler, hade inte valt en kriminell livsstil. Han var som det brukar heta - på fel plats vid fel tillfälle.
Precis som Fuzzy Osman Kadiga - som tittade på fotboll när en kula slog in genom hans fönster i Malmö i juni. Eller den fyraåriga flicka som satt i bilen som sprängdes i Torslanda i Göteborg för två veckor sen.
Det är en jakt som pågår året runt i svenska städer. En jakt på människor där skyttarna knappast bryr sig om skottvinklar eller rikoschetter. Där handgranater kastas mot bostadshus och kulor viner utanför köpcenter, på parkeringsplatser och cykelvägar.
Polisen satsar allt och prioriterar ner allting annat - men kan ändå inte få stopp på våldet.
Vår reporter Johanna Bäckström Lerneby har sökt ursprunget till de här konflikterna. Hon berättar om hämndspiraler som lika gärna kan handla om knarkpengar som att någon blivit ihop med fel flickvän.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet I lagens namn

I dagens program får du följa med upp till de ljusa sommarnätterna i Norrbottens inland – där åklagaren menar sig ha nystat upp den största jakthärvan i Sveriges historia. Och höra en av de åtalade.

Allt fler hävdar nödvärn Sön 13 aug kl 12:00(30 min)

Allt fler misstänkta våldsbrottslingar hävdar nödvärn. Det visar en undersökning I lagens namn gjort. Nödvärnsinvändningar tycks mer än fördubblats på sex år. Åklagare, forskare och domare instämmer.

Vart tionde mord har hedersförtecken Sön 06 aug kl 12:00(30 min)

Av 105 mord förra året var 10 hedersmord. Av 18 kvinnor som mördades 2016 av någon de har en nära relation identifieras sex som hedersrelaterat, enligt en kartläggning av nationella kompetensteamet.

Man får nöja sig med en ordningsvakt Sön 30 jul kl 12:00(30 min)

35 kommuner och landsting uppger att deras kostnader för ordningsvakter och väktare ökat på grund av att polisen inte längre räcker till.

Brott med falsk identitet Sön 23 jul kl 12:00(30 min)

Den terrormisstänkte Rachmat Akilov som häktades efter attacken på Drottninggatan satte ljuset på hur lätt det är att utnyttja falska och felaktiga identiteter i brottsliga syften.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".