Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina...
Ett avsnitt från Radiokorrespondenterna
Hur är det för journalisterna där ute?
Mån 29 jun 2015 kl 15:04
Uddén i P1 direkt från Almedalen har idag tema journalistik. Om det hopplösa i att vara journalist i Mellanöstern 2015, ordspaning med Lena Andersson och skönsång med tenoren och Ingemar Bergman-stipendiaten... Vincent Hashmi.

Från den här scenen sände vi Revolutionsradio för 4 år sen - när den arabiska våren var ny och hoppfull, sen kom Skäggradio, när det muslimska brödraskapet tagit makten i Egypten, och i år - ja i år befinner sig Mellanöstern i ett blodigt skruvstäd av terror, våld, övergrepp, brott mot mänskliga rättigheter och pressofrihet. Därför sänder vi i år "Vi har inga lösningar-radio" från Sveriges Radios scen i Almedalen.

I dagens direktsändning ska det handla om att vara journalist i Mellanöstern 2015, med alla de vita fläckar som reportrar har svårt att ta sig till.

Vi pratar med Nadine Wahab, human rights activist from Cairo Institute for Human Rights, Borzou Daragahi, korrespondent för Financial Times och Somar al Naher, frilansjournalist och ledarskribent på Aftonbladet. Hur har arbetsförhållandena i och skildringarna av Mellanöstern förändrats sedan revolterna och den arabiska våren? Vilka är de största problemen med rapporteringen idag?

Vi får också höra vad författaren och Augustprisvinnaren Lena Andersson fastnat för på almedaliska - det språk som utvecklas på, i och runtomkring alla de tusentals seminarier som hålls under veckan i Almedalen.

Och så kommer tenoren och Ingemar Bergman-stipendiaten Vincent Hashmi till scenen och framför Havsörnsvalsen av Evert Taube.

Medverkar gör:

  • Nadine Wahab – Cairo Institute for Human Rights Studies
  • Borzou Daragahi – Utrikeskorrespondent Finacial Times Mellanöstern och Norra Afrika
  • Somar Al Naher – Frilansjournalist och kolumnist i Aftonbladet
  • Lena Andersson
  • Vincent Hashmi och Erik Ronström

Programledare: Cecilia Uddén
Producent: Ulph Nyström

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Radiokorrespondenterna

Vad hände med världens flyktingar under året - och vilka utmaningar väntar framöver? Alice Petrén är Sveriges Radios migrationskorrespondent.

Utrikesreportaget Igår kl 13:52(7:55 min)

Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

I september i år slog orkanen Maria till mot Puerto Rico. Stora delar av ön förstördes och det kommer dröja åratal innan ön återhämtar sig. Tusentals puertoricaner flyttar nu till fastlandet i USA.

Utrikesreportaget Lör 09 dec kl 13:52(7:55 min)

Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

Snart läggs krigsförbrytartribunalen för forna Jugoslavien ner, men trots alla vittnesmål och bevisning som finns går bilden av vad som hände under kriget fortfarande isär. Samma person kan vara...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".