Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Kluvet land handlar om klyftorna mellan människorna i vårt land.
Ett avsnitt från Kluvet land
Eget namn på dörren - om mamma och pappa betalar
Ons 01 jul 2015 kl 14:30
För många unga är det nästan omöjligt att få en egen lägenhet. Att köpa en bostadsrätt blir ibland den enda möjligheten men då krävs ofta att pappa och mamma är med och betalar.

Vi träffar sjuksköterskan Emelie Lindholm som sitter fast i sitt gamla flickrum och Klara Leffler som funderar på att köpa en lägenhet.

- Det blir ju problematiskt, och det känns ju sådär att man ska behöva gå till sina föräldrar när man är 27 och säga att jag vill köpa en lägenhet kan ni hjälpa mig med pengar? Jag vill kunna klara det själv, men som det ser ut idag så skulle jag inte klara det, säger Klara Leffler.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Kluvet land
I väntan på BUP Tor 07 dec kl 10:35(24 min)

Allt fler söker sig till BUP och köerna växer. Varför behöver fler barn och föräldrar hjälp och vad händer med familjerna när väntetiderna växer?

Samma jobb, olika lön Tor 30 nov kl 10:35(25 min)

I Kiruna tjänar undersköterskorna över 2 000 kr mer i månaden är undersköterskor i Norrköping. Vad är det som styr lönesättningen?

Bonde söker arvtagare Tor 23 nov kl 10:35(25 min)

Allt färre unga tar över sina föräldrars jordbruk. Hur känns det att bli den sista bonden på sin släktgård? och hur känns det för barnen när deras yrkesval även avgör gårdens framtid?

En bruksort utan bruk Tor 16 nov kl 10:35(25 min)

Vad händer på en ort med 6.000 invånare när den största arbetsplatsen lägger ner och 185 personer blir utan jobb. Det hände i Robertsfors, ett gammalt brukssamhälle i Västerbotten.

Rätten till en meningsfull vardag Tor 09 nov kl 10:35(25 min)

Hur bemöter samhället normalbegåvade personer med autism? Är det personen som ska anpassa sig till den dagliga verksamheten eller är det verksamheten som ska anpassa sig till personen?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".