Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
Mästarspelmän på Skansen och en engelsk gitarrlegend
Tis 23 jun 2015 kl 19:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Följ med till den årliga spelmanskonserten i Seglora kyrka på Skansen i Stockholm. Sedan minns vi den engelska gitarrlegenden John Renbourn med en konsert från 2004.

Sedan fem år tillbaka arrangeras i slutet av augusti en spelmanskonsert i Seglora Kyrka på Skansen i Stockholm. För arrangemanget står Svenskt Visarkiv i samarbete med Folkdansringen. 2014 stod fyra mästarartister för programmet, Eva Karlsson, fiol, Torbjörn Näsbom, nyckelharpa Anna-Kristina Widell, nyckelharpa och Maria Röjås, sång. Konserten presenteras på plats Ulrika Gunnarsson.

Lite senare i programmet hör vi den engelske folkgitarristen och sångaren John Renbourn som avled 26 mars. Vi minns John Renbourn genom en konsert inspelad i Stockholm 2004.

John Renbourn har prövat det mesta i gitarrväg, klassiskt, jazz, blues och världsmusik. För folkmusikälskare är han mest känd för sitt samarbete med Bert Jansch och deras framgångsrika karriär med folkmusikbandet Pentangle i slutet av 1960-talet.  Men när vi nu ska möta John Renbourn är året 2004 och han turnerar på egen hand. Han är 60 år fyllda men är fortfarande en flyhänt gitarrist och en sångare av dignitet. Det blev mest Johns egna låtar den kvällen, men också några standardnummer.

1. Spelmän i Seglora kyrka: Eva Karlsson, fiol, Torbjörn Näsbom, nyckelharpa, Maria Röjås, sång och Anna-Kristina Widell, nyckelharpa. Konsert 30/8 2014.
2. Till minne av John Renbourn (1944-2015). Konsert 29/10 2004, Stallet, Stockholm.

Programledare och producent: Mats Einarsson

Bild: Flickranvändare Sean Rowe/CC BY-NC-ND 2.0

Musik som spelats i avsnittet

  • 20.23
    John Renbourn, Sång, Gitarr - Lazy Farmer
    Kompositör: John Renbourn,
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live

Den tyska saxofonisten Nicole Johänntgen startade nätverket SOFIA för att unga, kvinnliga jazzmusiker ska samlas och stötta varandra. Vi spelade in henne och några kollegor under Ystad Jazzfestival.

Snabba danslåtar varvas med hjärtskärande ballader när Laura Cortese, en av dagens unga stjärnor inom amerikansk folkmusik, står på scen med sitt band. Dessutom hör vi skånelåtar med Karin Wallin.

KONSERT: Prins Eugen och musiken Mån 20 nov kl 19:03(117 min)

Lyssna på en helkväll med musik av tonsättare som har kopplingar till prins Eugen och hans konstnärskap, däribland Emil Sjögren och Wilhelm Stenhammar.

Violinisten Christian Svarfar och pianisten Henrik Måwe bjuder på Edvard Grieg och Amanda Maier-Röntgen. Dessutom Mariamusik med Lettiska Radions kör och Riga Sinfonietta.

KONSERT: Tonsättarfestival med HK Gruber Tor 16 nov kl 19:03(147 min)

I år är det den österrikiska tonsättaren Heinz Karl Gruber, eller HK Gruber, som står i centrum för Tonsättarfestivalen på Stockholms konserthus. Direktsändning från invigningen.

Upptäck avsnitt från liknande program

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".