Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
En hyllning till livet i Norden
Mån 29 jun 2015 kl 19:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Hör Mogens Dahl Kammerkor framföra Sven-David Sandströms Nordisk mässa, en tonsättning av texter av Tomas Tranströmer.

Hur känns det nordiska sinnelaget? Hur låter nordiskt liv? Nordisk mässa är ett verk som beställdes av Mogens Dahl Kammerkor till Festspelen i Bergen förra året, som en hyllning till nutida, nordiskt liv.

Tomas Tranströmers texter inspirerades av såväl naturens mäktiga kraft som Bibelns Höga Visa. Vi kan höra ekon från både Spaniens store renässansmystiker Juan de la Cruz och den kristne modernisten T S Eliot. Sven-David Sandströms musik speglar de dramatiska kasten mellan ljus och mörker i vår del av världen, växelspelet mellan vinterhalvårets ödslighet och sommarhalvårets överflödande hopp.

Mogens Dahl Kammerkor är en professionell ensemble med sångare från hela Norden, grundad i den nordiska a cappellatraditionen men med visionen att utveckla scenen för samtida vokalmusik. Konserten i Lunds Domkyrka ägde rum bara ett par dagar efter Tomas Tranströmers bortgång, vilket gjorde framförandet mycket laddat, säger dirigenten Mogens Dahl.

– I kväll var det oerhört starkt att sjunga texten "jag lägger pennan på bordet", det har plötsligt en dubbel betydelse för oss.

Mogens Dahl kammerkor ackompanjeras i Nordisk Mässa av Toke Möldrup på cello.

Programledare: Lotta Malmstedt 

Producent: Lotta Waldenmark 

Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live

Legendaren Jojje Wadenius spelar här tillsammans med bandet Cleo i en konsert fylld av melodisk jazzfusion och funk med lite blues i botten.

KONSERT: Violeta Parra 100 år! Igår kl 19:03(87 min)

En av Latinamerikas stora kulturpersonligheter Violeta Parra skulle 2017 ha fyllt 100 år. Det firades på Musikaliska i Stockholm med sju artister som tagit sig an Violetas sånger med stor passion.

Hör Marc-Antoine Charpentiers välkända Te Deum i en konsert från årets tidig musik-festival i Utrecht. Dessutom invigning av orgeln i Hamburgs nya spektakulära konserthus Elbfilharmonin.

P2 Live Lör 09 dec kl 21:00(60 min)

med Tina Ahlin. 1. Claude Debussy: Andra preludieboken (1913). Jean-Yves Thibaudet, piano. Från BBC radio international. 2. Andrea Tarrodi: Serenade in seven colours (2013). Västerås sinfonietta...

Världsdirigenten Gustavo Dudamel kommer till Stockholm och leder Kungliga filharmonikerna i den årliga Nobelkonserten. Det blir Jupitersymfonin av Mozart och Also Sprach Zarathustra av Strauss.

Upptäck avsnitt från liknande program

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".