Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
God och blandad jazz från förr och nu, från det välkända till det oväntade.
Ett avsnitt från Jazzradion
Radiojazzgruppens första och en efterlängtad repris
Sön 05 jul 2015 kl 17:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Konserten med Viktoria Tolstoy och Nils Landgren dyker upp igen och Jazzarkivets Lars Westin har hittat Radiojazzgruppens första inspelning.

Det är i vanlig sommarordning Jazzarkivet som inleder våra tre timmars jazz och den här gången handlar det om Radiojazzgruppen.
Det var Sveriges Radios egen jazzensemble, bildad av producenten,  trumpetaren, arrangören och kompositören Bosse Broberg. 

I mer än 25 år var den Jazzradions ”flaggskepp” och stod i centrum för både studioinspelningar, uppskattade serier av offentliga konserter – och den gjorde även en och annan turné. I Jazzarkivet hör vi material från gruppens första år - 1967, då mycket av repertoaren komponerades av pianisten Jan Johansson och basisten Georg Riedel. 

På bilden ovan, som togs ett par år efter bildandet, syns från vänster i bakre ledet trumpetaren Jan Allan, Arne Domnérus, Bosse Broberg, pianisten Bengt Hallberg, bastrombonisten Olle Lind, trumslagaren Egil Johansen och trumpetaren Rolf Ericson. I främre ledet finns saxofonisterna Erik Nilsson, Claes Rosendahl och Lennart Åberg, samt Riedel och gitarristen Rune Gustafsson. Foto: Lars Wiklund/SR

Av de återstående två timmarna av Jazzradion upptas största delen av en konsert med Viktoria Tolstoy, Nils Landgren och Bohuslän Big Band. Inspelad på Gävle konserthus i november förra året. Konserten var den sista på en bejublad turné där bandet och solisterna spelat klassiska jazzlåtar i arrangemang av schweiziske storbandsledaren och arrangören Jörg Achim Keller.Musik som spelats i avsnittet

 • 17.00
  Don Cherry, Ornette Coleman, Percy Heath, Shelly Manne - Tears Inside
  Album: Tomorrow Is The Question
  Kompositör: Ornette Coleman
  Bolag: CONTEMPORARY
 • 19.45
  Ingolf Burkhardt - Something I Said
  Kompositör: Ingolf Burkhardt
  Bolag: RED HORN RECORDS
 • 19.51
  Trombone Shorty - Vieux Carre
  Album: Vieux Carre
  Kompositör: Troy Andrews, Joey Pebbles
  Bolag: VERVE
 • 19.54
  Fanny Gunnarsson, Daniel Purk - It's In Our Hands
  Album: Duo
  Kompositör: Daniel Purk
  Bolag: DANIEL PURK
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet Jazzradion
Jazzradion
Sön 24 sep kl 17:00(180 min)
Jazzradion
Sön 17 sep kl 17:00(180 min)
Jazzradion
Sön 10 sep kl 17:00(180 min)
Jazzradion
Sön 03 sep kl 17:00(180 min)
Jazzradion
Sön 27 aug kl 17:00(115 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".