Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Alkohol - nej tack!
Tis 07 jul 2015 kl 10:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
På en av Stockholms klubbar har fredagskvällen precis börjat. Men det finns en sak som skiljer den här klubben från andra - ingen alkohol serveras.

Undersökningar bland svenska ungdomar visar att alkoholkonsumtionen... gått ner det senaste decenniet, veckans program handlar om trenden att säga nej till alkohol.

De senaste åren har kändisar som Kim Kardashian och Jennifer Lopez har berättat om sina alkoholfria liv och det alkoholfria utbudet växer. Men fortfarande är normen att dricka och den som står över får räkna med frågor från omgivningen.

Synen på nykteristen har förändrats genom historien, när det tidigare var fokus på moral, går dagens nykterhetstrend snarare att förklara genom ett starkt hälsotänkande, berättar historikern Lennart Johansson. Gäster i studion är också etnologen Ida Hult och Anna Englund från CAN, centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning.

Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Kropp & Själ
Tis 15 aug kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 08 aug kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 01 aug kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 25 jul kl 10:03(57 min)
Kropp & Själ
Tis 11 jul kl 10:03(55 min)
Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".